Anderlecht behandelt dossiers Goor en Derijck

MAANDAG, 4 JULI 2005, 15:12 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

RSC Anderlecht last tot en met woensdag een persstop in. Paars-wit wil in alle rust bezig zijn met de 2 dossiers die vastzitten: Bart Goor en Timothy Derijck.


Voor beide spelers zit Anderlecht rond de tafel met Feyenoord. De Brusselaars willen Goor kost wat kost terughalen naar Brussel, maar de Rotterdammers willen niet mee. Aan de andere kant liet Feyenoord Derijck al meetrainen, terwijl Anderlecht moeilijk doet en een opleidingsvergoeding eist. Beide clubs staan met getrokken messen tegenover elkaar en Anderlecht wil graag snel een oplossing vinden.

Kan (en wil) Bart Goor juridische stappen ondernemen om toch nog een overstap naar Anderlecht af te dwingen?
Manager Laureyssen: "We gaan ervan uit dat Feyenoord menselijk is en dat het niet zo ver komt. Daar is niemand bij gebaat."

"De rechter is de allerlaatste optie, echt. Daar denken we nu zelfs nog niet over na. We plannen wel geen gesprekken meer met de club: alles is gezegd. Anderlecht heeft ook alles gedaan wat kon, het wilde heel ver gaan."

Op dit moment is het niet meer te doen?
"Neen, zo kan het niet verder. Oké, hij kan wel blijven, maar om dan weer op zijn normale niveau terug te keren, tja, daarvoor zal er heel wat water door de Schelde moeten vloeien."

Erwin Koeman (Feyenoord): "Ik zit met Goor in mijn maag. Ook tegen mij zei Goor dat hij het helemaal met Feyenoord heeft gehad. Maar Bart moet zich niet laten kennen nu de fans hem even niet zien zitten. Goor is een erg belangrijke speler, die we niet zomaar kunnen vervangen."

Goor werd op de eerste openbare training uitgefloten.
Koeman: "De zaak-Goor valt niet goed bij Het Legioen, wat logisch is. Het is voor Bart én voor ons vervelend, we zullen nog eens moeten kijken hoe we dit oplossen."

Toch zou het verbazen als Anderlecht het hier bij laat. Tovert de Brusselse club komende week nog iets uit haar hoed?



anderlecht-online forum