Status transfers Van Buyten en Defour

DINSDAG, 12 AUGUSTUS 2014, 21:56 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het zijn me nogal dagen geweest met al die transferperikelen rond Steven Defour en Daniel Van Buyten. Maar hoe staat het nu eigenlijk met de mogelijke transfers van deze twee kleppers, want zo mogen we ze toch noemen.


We zullen beginnen met Daniel Van Buyten. Na de laatste gesprekken vroeg hij 48 uur bedenktijd. De speler zelf wou het liefst van al een contract van twee jaar, Anderlecht bood een overeenkomst van één jaar. Een compromis werd bereikt en een contract van één jaar met optie voor nog een jaar werd voorgelegd. Het is nu wachten op een antwoord van de speler.

Steven Defour dan, bepaalde sites goochelen al met titels als "Manager meldt akkoord over Defour" en "Defour voor vijf miljoen naar Anderlecht." We zullen met de eerste titel beginnen want die werd al snel door een Nederlandse journalist ontkracht. Al zijn er dan weer andere journalisten die het nieuws bevestigen.

De tweede titel benadert al wat meer de waarheid maar laat ons de titel toch wat nuanceren. De Portugese site waarop dit gebaseerd is houdt het op "Defour op een stap van Anderlecht", waarbij inderdaad de transferprijs tussen de vijf en zes miljoen euro zou liggen. Zij maken eveneens gewag van een contract voor twee tot drie jaar.




anderlecht-online forum