Verzamelde berichten over transfer Defour

DONDERDAG, 14 AUGUSTUS 2014, 07:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een aantal korte nieuwtjes over de komst van Steven Defour hebben we gebundeld.


Rugnummer 16

Steven Defour zal bij Anderlecht spelen met rugnummer 16. Laat dit nu net het stamnummer zijn van zijn oud-club Standard. Toeval? Zijn manager Paul Stefani heeft een andere uitleg voor de keuze. "Steven zijn lievelingsgetal is acht en hij speelde met rugnummer acht bij Standard. Samen is dit zestien."

Honderd procent van Anderlecht

Porto, de vorige club van Defour, was niet volledig eigenaar van de middenvelder. Enkele investeringsmaatschappijen beschikten ook over een deel van zijn transferrechten. Anderlecht heeft deze allemaal uitgekocht. "Steven is voor honderd procent van ons", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

Recordsalaris

Defour zal bij Anderlecht een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro opstrijken. Hij wordt zo de best betaalde voetballer in België. Tot gisteren was dit Matias Suarez met 1,4 miljoen euro. Als Daniël Van Buyten tekent, is Defour zijn record echter meteen weer kwijt.

Speelgerechtigd tegen Westerlo?

Anderlecht stelt nu alles in het werk om Defour speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd van zondag in Westerlo. Aan de aftrap moet de aanwinst nog niet verwacht worden. Defour speelde geen oefenwedstrijden bij Porto en mist dus matchritme.

Standard-fans niet blij

Zoals verwacht valt de transfer van Defour niet in goede aarde bij de supporters van Standard. Op sociale media duiken foto's op van fans die hun shirt met Defours naam in de vuilbak gooien en boekjes en posters met zijn foto in brand steken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.