Gabi Mudingayi is ontgoocheld

DONDERDAG, 14 AUGUSTUS 2014, 07:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Defour was plan A, Mudingayi plan B, momenteel zonder club en dus transfervrij. Hij speelde met ondermeer Torino en Lazio Roma meer dan 200 wedstrijden in serie A. Hij was graag naar Brussel gekomen maar wenst Defour alle succes


Van Holsbeeck had tijdens de wintermercato zijn ook al op Defour laten vallen maar ook op Malanda en Mudingayi en had ook al enkele gesprekken met de entourage van Mudingayi: "Mijn makelaar heeft verschillende gesprekken met de directie van Anderlecht gevoerd. Ik had de indruk dat de directie vóór mijn komst was, maar ik hoorde dat coach Hasi een ander soort verdedigende middenvelder zocht. Dat is zijn volste recht en ik heb daar begrip voor. Ik ga niet ontkennen dat ik graag naar België was teruggekeerd en voor Anderlecht had getekend," zegt Mudingayi. "Ik ben Brusselaar, een transfer naar Anderlecht had een terugkeer naar mijn stad van herkomst betekend. Maar ik ben niet rancuneus en neem niemand iets kwalijk. Ik wens Steven alle succes toe. Voor mij komen er nog wel mogelijkheden, hopelijk ook in België.

Transfervrij en zonder club

Mudingayi lag tot deze zomer onder contract bij Inter Milaan en dat is nu afgelopen, hij zit dus transfervrij. Het is opmerkelijk dat een speler als Mudingayi zonder club zit, als je zijn palmares bekijkt. 17 interlands met de Rode Duivels, wedstrijden bij Inter Milaan, Bologna, Lazio Roma. "Het wordt tijd dat ik hierover iets rechtzet," reageert hij nogal ontstemd. "Telkens als mijn naam ergens valt, is de eerste vraag: hoe zit het met zijn blessure? Anderhalf jaar geleden liep ik een achillespeesblessure op. Ik was zes maanden buiten strijd. Bij de start van vorig seizoen was ik weer helemaal fit, maar trainer Stramaccioni, die me naar Inter had gehaald, was vervangen door een nieuwe trainer, Walter Mazzarri. Onder Mazzarri was ik op positie zes de tweede keus, maar wel achter en monument als Cambiasso. Ik behoorde telkens tot de selectie, maar mocht enkel in de bekerwedstrijden spelen. Mijn contract bij Inter liep deze zomer af. Een nieuwe overeenkomst tekenen bij Inter was geen optie omdat Mazzarri is gebleven en ik wilde spelen. Daarom zoek ik nu een nieuwe ambitieuze club. Eén ding wil ik duidelijk stellen: ik ben al een jaar volledig fit en mijn medische en fysieke testen zijn uitstekend. Ik kan dus nog vele seizoenen mee."

Interesse uit het buitenland

"Uit Griekenland en uit de Engelse First Division. En natuurlijk hebben ook al heel wat Italiaanse clubs geïnformeerd. Anderlecht was mijn prioriteit, maar nu ga ik de andere voorstellen van nabij bekijken," aldus nog Mudingayi.



anderlecht-online forum