Verslag oefenwedstrijden elites en U19

DONDERDAG, 14 AUGUSTUS 2014, 10:55 - Goofy

Gisteren stond er niet alleen een open training op het programma, aandachtige supporters konden ook merken dat er verschillende oefenwedstrijden gespeeld werden bij de elites en ook de U19 kwamen aan de bak.

Zij speelden tegen de Nepalese U17, met Bimal in de ploeg. Bimal ligt onder contract bij Anderlecht maar speelde met de nationale ploeg mee, hij was zelfs aanvoerder. De U19 konden dan weer rekening op versterking dankzij Oliver Sarkic en Dodi Lukebakio Ngandoli.

In feite was er van een wedstrijd geen sprake want paars-wit toonde zich veel te sterk. Al na 35 minuten stond de 5-0 eindstand op het scorebord. Twee testspelers speelden mee met Anderlecht. De eerste was een centrale verdediger maar hij maakte een niet al te goede indruk. De tweede, een rechterflank speler, wist de 4-0 te scoren.

Doelpunten: 1-0 Dodi Lukebakio Ngandoli, 2-0 Oliver Sarkic, 3-0 Mehdi Mehdi Benhmadouch , 4-0 testspeler en 5-0 Oliver Sarkic.

Bimal Gharti @purpleketje

U17 Népal @purpleketje

***Elites***
De elites kwamen gisteren ook in actie, zij speelden verschillende oefenwedstrijden tegen Valenciennes. Onze Neerpede-specialist DavidBXL was er bij.

Deze oefenwedstrijd kwam zeer gelegen voor de jeugd want zo konden ze eens spelen tegen een fysieke en technische sterke tegenstander. Van de drie oefenwedstrijden wist paars-wit er twee te winnen, één eindigde in een gelijkspel.

U15: 2-1 overwinning
Drie Afrikaanse testspelers waren opgesteld. De twee verdedigers kwamen niet goed voor de dag maar de middenvelder daarentegen kon een potje voetballen. Hij had enorm veel balrecuperatie en ook de afwerking zat goed. Hij wist zelfs het tweede doelpunt te scoren.

Doelpunten: 1-0 : Matthias, 2-0 : Moussa, 2-1 : x

U16: 2-2
De U16 toonden zich vooral in de eerste helft de betere ploeg, er was veel balcirculatie en technisch zat het allemaal goed. In de tweede helft kwam de tegenstander terug in de wedstrijd. Een vrije trap en strafschop zorgden er voor dat Valenciennes op gelijke hoogte kwam. Nadien zette Anderlecht nog heel wat druk maar scoren lukte niet meer. Opmerkelijk: beide paars-witte doelpunten werden gemaakt door Mayanga. Hij kwam deze zomer over van de U14.

Doelpunten: 1-0 : Mayanga, 2-0 : Mayanga, 2-1 : x, 2-2 : x (pen)

U17: 2-0 overwinning
Het was een fysiek zware wedstrijd maar uiteindelijk deden individuele fouten van de Franse doelman Valenciennes de das om en kon paars-wit twee keer scoren. Doelpuntenmakers waren Milan Corryn en Nando Nostlinger. Meddour werd met een lichte blessure gewisseld. Michiel De Looze en Johan Sampaoli toonden hun meerwaarde voor de ploeg.

Doelpunten: 1-0 : Corryn, 2 – 0 Nostlinger