"Met pijn in het hart Anderlecht afgewezen"

DONDERDAG, 14 AUGUSTUS 2014, 15:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Daniël Van Buyten komt dus niet naar Anderlecht. In een open brief legt hij uit waarom hij verkiest om te stoppen met voetballen. "Maar de inspanningen van Anderlecht hebben me wel tot het uiterste geraakt."


Lees hier de integrale brief van Daniël Van Buyten

Een belangrijke beslissing is vaak moeilijk om te nemen. Ik heb het in de loop van de voorbije dagen zelf ondervonden. En het verstand haalt het vaak van het emotionele. Mijn doelstelling voor het einde van mijn carrière was een sterk WK spelen en zo het land iets teruggeven voor wat ik gekregen heb.

Sinds januari heb ik hard gewerkt en heb ik me voorbereid met het grootst mogelijke professionalisme voor die grote afspraak. Mijn lichaam heeft er zeker van afgezien. Bij mijn terugkeer uit Brazilië heb ik verschillende voorstellen gekregen, dat heeft me vereerd. In het bijzonder de inspanningen van RSCA hebben me uiterst geraakt.

Maar zij die me goed kennen, weten: wanneer ik mij engageer voor een project, is dat voor de volle 100%. Ik heb het de afgelopen weken geprobeerd, maar mijn lichaam zegt me dat het niet meer mogelijk is. Ik wil een club als Anderlecht en zijn supporters niet teleurstellen in hun verwachtingen.

Voetbal is mijn leven: het is dus met pijn in mijn hart dat ik de beslissing genomen heb het aanbod van RSCA af te slaan. Ik sta erop voorzitter Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en de coach oprecht te bedanken. Het zijn echte gentlemen.

Voor mij begint nu een nieuw leven. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn vrouw, mijn kinderen en de mensen die ik liefheb.

Daniel Van Buyten




anderlecht-online forum