Jongste middenveld ooit

MAANDAG, 18 AUGUSTUS 2014, 09:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

19 jaar en 3 maanden was de gemiddelde leeftijd van het middenveld gisteren tegen Westerlo. Na 2 invalbeurten stond Leander Dendoncker aan de aftrap gisteren in 't kuipke en zette daar een prestatie neer die mocht gezien worden


Dendoncker zelf kon alleen maar tevreden zijn over zijn prestatie: "Het deed deugd om voor het eerst aan een eersteklassematch te mogen beginnen. Daar heb ik op training hard voor gewerkt. De trainer vertelde me dat ik zou starten toe we op de bus stapten. Of ik zenuwachtig was ? Dat viel reuze mee. Als er al zenuwen waren, namen mijn ploegmaats die weg, voor de match praatte Silvio Proto op mijn in. Hij zei dat ik eigenlijk niets verkeerd kon doen en dat elke fout mij zou vergeven worden. Dat was een geruststelling."

Fysiek in orde

Maar we zagen geen grote fouten, Dendoncker had een prima balbehandeling, hield het overzicht en had greep op het middenveld samen met Tielemans. "Ik ben best tevreden met mijn prestatie," klinkt het bij Dendoncker, "ook op conditioneel vlak stelde er zich geen probleem. Het was al even geleden dat ik nog negentig minuten speelde, maar van nature ben ik fysiek vrij goed in orde. Bovendien heb ik in het tussenseizoen hard getraind. Ik had mijzelf als doel gesteld om deze campagne echt boven water te komen in de eerste ploeg en dan moet je een tandje bijsteken."

Steven Defour

Dendoncker heeft zijn seizoensstart niet gemist, maar nu is Steven Defour er. Hoe ziet de speler de toekomst tegemoet, " Ik blijf realistisch. De komst van Steven Defour gaat het er voor mij natuurlijk niet makkelijker op maken. Maar oké, dit is Anderlecht. Als jonge gast moet je hier wat meer geduld hebben dan elders. Ik probeer het van de goede kant te bekijken: van een ervaren speler als Defour kan ik veel opsteken en daar kan ik later dan weer mijn voordeel mee doen."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.