Cyriac: "Mijn doel: tien competitiedoelpunten"

DINSDAG, 19 AUGUSTUS 2014, 08:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gohi Bi Cyriac scoorde tegen Westerlo zijn eerste doelpunt van het seizoen. De Ivoriaan hoopt vertrokken te zijn voor een productief jaar. "Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen, maar ik moet elke match proberen te scoren."


"De voorbije weken liep ik heel veel voor de ploeg en gaf ik twee assists. Een aanvaller moet echter scoren om zich goed te voelen", zo vertelt Cyriac in Het Nieuwsblad. "Mijn doel dit seizoen is minstens tien keer scoren in de competitie. Ook in de Champions League wil ik belangrijk zijn en mijn goaltje meepikken."

Na twee seizoenen op de sukkel te zijn geweest met knieblessures en de naweeën ervan, moet dit het seizoen van Cyriac worden. "In tegenstelling tot een jaar geleden voel ik me nu honderd procent fit. Ik heb geen last meer van kleine kwaaltjes. Ik laat niets meer aan het toeval over en doe extra oefeningen."

Tot slot vertelt Cyriac nog een woordje over aanwinst Steven Defour, met wie hij tussen 2009 en 2011 al samenspeelde bij Standard. "We kunnen hem goed gebruiken", weet de aanvaller. "In een oogopslag kan hij de bal in de rug van de verdediging spelen. Steven zal Anderlecht naar een hoger niveau tillen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.