Wie zat er achter het spandoek

DINSDAG, 19 AUGUSTUS 2014, 18:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws sprak met één van de fans die achter het spandoek zaten vorige zondag op Westerlo. Tom De Coster, voorzitter van Purple Haze één van de supporterclubs die aan de basis lagen van het spandoek, doet zijn verhaal.


De meeste supporters zijn blij met de komst van Defour en wordt beschouwd als dé speler waar Anderlecht nood aan had, waarom dan dat spandoek? “Eerlijk, op sportief vlak konden we geen betere transfer doen dan die van Steven Defour. Maar het gaat niet alleen om de prestaties op het veld. We zijn niet vergeten hoe Defour reageerde na de bewuste tackle van Witsel op Wasilewski.

Drie supporterclubs

Als Defour volgende wedstrijd twee keer scoort, ga je dan niet gewoon meejuichen met de rest ? “Ik heb ook niet meer gejuicht wanneer Mbokani scoorde na zijn terugkeer. Dus ik zal ook niet juichen als Defour scoort.,Ik weet dat negentig procent van de supporters wél zal vieren. Het spandoek van zaterdag werd bedacht door drie supporterclubs

Bestuur aan het denken zetten

Wat wilden jullie eigenlijk bereiken met dat spandoek? “Het bestuur zegt altijd dat de supporters zich moeten gedragen naar de ‘normen en waarden van de club’. Wel wij vinden dat het bestuur dat óók moet doen. Als ze Wasilewski zien als een clubheld, dan druist het aantrekken van Defour daar tegenin. Trouwens, er is voor de supporters bijna geen enkele mogelijkheid tot dialoog met het bestuur. Vroeger waren er nog vergaderingen waarbij een bestuurslid aanwezig was. Dat is nu zelden of nooit nog het geval. Alleen op deze manier kunnen we onze ontevredenheid nog uitdrukken,” dixit Tom De Coster




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.