Aruna spreekt een laatste maal over Anderlecht

WOENSDAG, 6 JULI 2005, 22:44 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Na vijf jaar bij Anderlecht had Aruna het in België wel gezien. De Ivoriaan koos voor Lens, in Frankrijk, en werd daar dinsdag aan de pers voorgesteld. Hij gaf nog een kort interview en sprak over Anderlecht en België.


"België heeft mij groot gemaakt en ik zal Anderlecht nooit vergeten. Maar ik had er alles wel meegemaakt. Ik wilde vooruit, in een betere competitie spelen: Frankrijk, Engeland of Spanje. De club was niet zo belangrijk. Ik heb in Brussel hele mooie dingen beleefd. Maar ik had graag in schoonheid afscheid genomen. En vorige zomer was ideaal: we waren kampioen en ik was topschutter en had de Gouden Schoen gewonnen. Ik deed er echt alles aan om weg te geraken. Maar over mijn laatste seizoen kan ik niet klagen: ik scoorde 14 keer en gaf altijd het beste van mezelf. Maar toen het publiek me uitfloot deed het pijn.", zei hij.

Eén ding van België zit Aruna nog hoog: de arbitrage. Vooral Serge Gumienny, met wie hij het al eens aan de stok kreeg, bekritiseerd hij fel.
"De manier waarop Gumienny de match tegen Club Brugge floot, was beneden alle peil", houdt Aruna vol.
"Hij noemde me zelfs een bedrieger. Maar goed, overal lopen onnozelaars rond. Maar ik vergeef het Gumienny, hij kan er niet aan doen dat hij geen goede scheidsrechter is. Maar ik moet eerlijk zijn: jullie hebben ook goede scheidsrechters. En ik zou na vijf jaar niks dan goeds over jullie land willen vertellen. Ik voel me Belg en zal er nog dikwijls komen."

Verder wou Aruna ook nog kwijt dat hij zich in de kijker wil spelen van topclubs. Zijn ambitie voor volgend seizoen is bij de eerste drie eindigen.



anderlecht-online forum