Anderlecht rond tafel met supportersclubs

DONDERDAG, 21 AUGUSTUS 2014, 14:11 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Een afvaardiging van het Anderlechtbestuur met onder andere Herman Van Holseeck en David Steegen zat dinsdagavond met enkele supportersclubs rond tafel om het spandoekincident tijdens het duel tegen Westerlo te bespreken.


Het werd een constructief gesprek waarbij beide partijen hun grieven op tafel kon leggen. Zo heeft Mauves Army gesteld dat zij positieve boodschappen willen tonen in tifo's en spandoeken en niet houden van 'contra'-spandoeken, maar dat zij eveneens de transfer van Steven Defour afkeuren en dit om verschillende redenen.

Het bestuur begrijpt dat de vroegere uitspraken van Defour pijn hebben gedaan aan het paarse supportershart en dat deze transfer zeer moeilijk ligt bij bepaalde supportersgroepen. Het bestuur werpt eveneens op dat zij – onder meer op vraag van supporters – beslist hebben om niet meer vijf spelers van één miljoen te halen, maar willen investeren in spelers met een directe meerwaarde en/of groot potentieel, maar die duurder zijn.

Tussen Anderlecht en de aanwezige supportersclubs zijn nu afspraken gemaakt. Anderlecht heeft eveneens verklaard reeds na te denken over een concrete oplossing om de dialoog met haar fans weer op te starten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.