Vercauteren eist versterkingen, Van Holsbeeck stelt gerust

DONDERDAG, 7 JULI 2005, 14:45 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Franky Vercauteren is niet blij dat Oguchi Onyewu bij Standard blijft. De trainer had de Amerikaan zeer graag in Anderlecht gezien. "Er is hier veel gepraat, maar weinig gebeurd", zei hij.


Anderlecht zette zijn zinnen op Bart Goor, Silvio Proto en Onyewu. "Maar die laatste mogen we nu vergeten. Als er zaterdag, dan vertrekken we op stage naar Nederland, geen extra speler is, belanden we in een delicate situatie."

"Ik hoop dus dat er tegen dan toch nog zeker één dossier is afgerond. Nu kan het geld voor Onyewu misschien van pas komen in een ander dossier."

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck stelt zijn trainer gerust. "We richten ons op een alternatief voor Onyewu."

"Ik had er al enigszins rekening meegehouden dat hij niet zou komen. We leggen ons daarbij neer. Maar ik ben formeel: Anderlecht zal nog iets doen", zegt Van Holsbeeck.

"Eén of twee toptransfers zullen we realiseren. Het enige probleem waarmee we worden geconfronteerd, is dat de spelers die we willen een pak geld kosten. Zo komt het dat die dossiers minder snel kunnen afwerken dan de buitenwereld verwacht."

En hoe zit het nu met Goor?
Timothy Derijck moet als pasmunt dienen voor een transfer van Bart Goor naar Anderlecht. De jeugdspeler zelf vindt dat best een goed idee. Hij wil snel naar Feyenoord.

"Ik ben er redelijk gerust op", zei hij. Derijck praatte nog eens met Mark Wotte, technisch directeur van Feyenoord. "Hij verzekerde me dat het niet meer fout kan gaan."

"Maar of dat betekent dat Goor straks van Anderlecht is, weet ik niet. Ik neem aan dat indien de clubs het over mij eens geraken, ze het ook over die andere zaak eens worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.