Beker: Anderlecht treft Patro Eisden

MAANDAG, 25 AUGUSTUS 2014, 12:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In het Bondsgebouw is zopas geloot voor de 16e finales van de Beker van België. Anderlecht zal het daarin opnemen tegen tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen. Op woensdag 24 september trekt paars-wit naar Limburg.


Patro Eisden, dat net als Anderlecht in paars en wit speelt, eindigde vorig seizoen als derde in derde klasse B en promoveerde via de eindronde naar tweede. Met twee overwinningen in drie wedstrijden is het sterk aan het seizoen begonnen.

Parcours Beker van België

Vierde ronde: Esperanza Pelt (4e klasse) - Patro Eisden 1-2
Vijfde ronde: Sporting Hasselt (3e klasse) - Patro Eisden 0-1

Bekendste spelers

Youri Vastmans: dit gewezen jeugdproduct van Anderlecht was jarenlang vaste waarde en aanvoerder bij OH Leuven. Na een zware blessure raakte hij niet meer in het elftal en dus keerde hij in januari 2012 terug naar zijn heimat.

Koen Hustinx: deze centrale verdediger maakte in 2007 deel uit van de kern van de Belgische U17 die de halve finale haalden op het EK in eigen land. Hij was toen ploegmaat van onder meer Eden Hazard en Christian Benteke.

Maxim Geurden: net als Hustinx een jeugdproduct van Genk dat er in 2007 bij was op het EK. Bij Genk en Beerschot kon de middenvelder niet doorbreken, maar bij Patro is hij een vaste waarde.

Christophe Martín-Suárez: met twee doelpunten in drie duels is deze 24-jarige spits momenteel topschutter bij Patro. De voorbije twee seizoen stond hij aan het kanon bij Kelmis, waar hij in derde klasse goed was voor respectievelijk 12 en 14 doelpunten.

Indien Anderlecht doorstoot, wacht in de achtste finale de winnaar van het duel tussen RC Genk en RC Mechelen.






Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.