Bossin: "Mijn bijnaam is 'The Boss'"

DINSDAG, 26 AUGUSTUS 2014, 10:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Toen we twee weken geleden de open training bezochten, raakten we danig onder de indruk van Liam Bossin. Hij trainde toen mee als derde doelman en pakte uit met knappe reflexen. Dit seizoen wil hij de stap naar de A-kern zetten.


Bossin kwam een jaar geleden over van tweedeklasser White Star Woluwe. "Daar had ik als 16-jarige al vier duels in tweede klasse gespeeld", vertelt Bossin aan de Ierse voetbalwebsite The Emerald Exiles. "Dat was een geweldige ervaring, maar ik was niet zenuwachtig. Ik had genoeg zelfvertrouwen."

Van Woluwe ging het dus naar Anderlecht. "Daar had ik in het begin af te rekenen met heel wat blessures", aldus de 18-jarig Bossin. "Dit seizoen hoop ik door te schuiven naar de A-kern. Wat mijn sterke punten zijn? Ik ben goed in de lucht en op mijn lijn. Mijn bijnaam is 'The Boss'."

Bossin, een geboren Brusselaar, is intussen ook international voor de Ierse U19. "Mijn moeder is Ierse en ik heb beide nationaliteiten. Toen ik in januari voor het eerst werd gecontacteerd door de Ierse voetbalbond, heb ik niet getwijfeld. Geen idee trouwens hoe ze me gevonden hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.