Roger Vanden Stock legt uit

ZATERDAG, 30 AUGUSTUS 2014, 11:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de marge van de Champions League-loting maakte Roger Vanden Stock tijd voor een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws. Hij vertelde onder meer over Steven Defour, Marcin Wasilewski en de clubfinanciën.

<lt;br>"Defour moest dingen zeggen om Witsel te beschermen"

"Centraal op het middenveld ontbraken we een bepalende speler. Steven heeft ervaring en uitzonderlijke kwaliteiten. Onze jongeren kunnen hem gebruiken, want ze spelen nog met hoogtes en laagtes. Iemand als Defour kan daar komaf mee maken."

"Schrik van de reacties van de fans had ik niet. Ten tijde van het incident met Wasilewski heeft Defour dingen moeten zeggen om Witsel te verdedigen. Ons publiek deed dat geen plezier en bij sommigen is dat blijven hangen. Maar ik kijk naar de kwaliteiten en naar de mens. Die is eerlijk, soms te eerlijk en heel sympatiek."

Wasilewski paste niet in onze transferpolitiek

"We hebben momenteel geen rechtsback en als er centraal iemand uitvalt, hebben we daar ook een probleem. Wasilewski kan beide rollen vervullen, is geliefd bij de fans en binnen de club. We zijn sentimentele mensen, ik ook. Dus ook wat betreft het terughalen van zo'n speler, ook al past hij niet in onze transferpolitiek. Maar hij komt dus niet."

"Wat dat betreft hebben we onze koers gewijzigd. We zijn bereid inspanningen te doen voor een speler waar we helemaal zeker van zijn. Zijn we niet zeker, dan steken we er geen geld in. Dan richten we ons eerder op jongeren . Dat risico is kleiner. N'Sakala is zo'n voorbeeld. We zullen nog in Frankrijk en Nederland gaan zoeken."

"Zolang Deschacht speelt zoals nu, mag hij blijven"

"Olivier Deschacht is een icoon van de club. Zolang hij speelt als nu, mag hij blijven. Ik apprecieer zo'n spelers enorm, want daar kun je op rekenen. Zij zijn de basis binnen een club. Net als met Vanden Borre onderhandelen we met hem over een nieuw contract. Anthony is international, dus hij krijgt een betere overeenkomst."

"Scouting werkte niet zo goed de laatste tijd"

"Mitrovic, N'Sakala en Mbemba zijn recente voorbeelden van spelers die door onze scouting gekomen zijn, maar inderdaad: de laatste tijd heeft de scouting niet zo goed gewerkt. Dat we met M'Buyu een nieuwe hoofdscout hebben gehaald, is niet omdat we tevreden waren."

"Financieel is ergste achter de rug"

"Twee, drie jaar geleden hebben we geïnvesteerd om de poules van de Champions League te halen. Dat risico is slecht uitgedraaid, want we haalde de tweede ronde niet. Dat had zijn consequenties. De voorbije twee jaar hebben we op onze centen moeten letten, maar het ergste is achter de rug."

Nog lange tijd voorzitter

Al vaak werd er gewag gemaakt dat volgend jaar Vanden Stock zijn voorzitterschap zou neerleggen. "Ik zal nog voor langere voorzitter blijven van de raad van bestuur. Ik zal mijn aandelen in 2015 niet verkopen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.