"We krijgen 40 procent bij verkoop Lukaku"

WOENSDAG, 3 SEPTEMBER 2014, 07:44 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

In tegenstelling tot Urbain Haesaert is Herman Van Holsbeeck niet verrast door de selectie van Jordan Lukaku voor de Rode Duivels. "Over zijn potentieel bestond geen twijfel, maar hij moest wat meer geduld hebben."


"Jean Kindermans heeft Jordan tot het einde toe verdedigd", zegt Van Holsbeeck. "quot;Toen hij bij de A-kern kwam speelde hij heel goede matchen, maar ook heel slechte. Ik weet ook wel dat hij toen had moeten blijven staan, maar de concurrentie was groot. Hij verkondigde toen meteen dat hij moest spelen, maar als jongere moet je geduld hebben."

Dat Lukaku enorme kwaliteiten heeft, betwist Van Holsbeeck niet. "Daarover heerst er binnen de club unanimiteit. Als zijn positiespel beter wordt, heeft hij alles om uit te groeien tot een moderne linksachter. Maar dan moet hij er wel voor leven zoals zijn broer dat doet."

Lukaku: "Na één foutje was het boeken toe"

Lukaku zelf sprak gisteren ook met de pers en uiteraard kwamen er vragen over Anderlecht. "Toen ik 17 was, speelde ik enkele goede matchen in de play-offs op een moment dat de club het moeilijk had. Maar na één foutje was het boeken toe. Tegen Genk liet ik Anthony Vanden Borre te eenvoudig scoren."

"Daarna is er vanalles gebeurd en zei men dat ik geen geduld meer had. Ach, ik kijk niet meer achterom. Anderlecht zal dat ook wel niet meer doen. Tenslotte werden ze vorig seizoen kampioen en nu staan ze ook weer op kop."

40 procent bij doorverkoop

Na een uitleenbeurt vorig seizoen is Lukaku sinds deze zomer definitief eigendom van Oostende. "Maar bij een doorverkoop krijgen we veertig procent. Dat is zo afgesproken met KVO", verklapt Van Holbeeck nog.

Lukaku zelf was blijkbaar niet op de hoogte van deze afspraak. "Echt? Jammer dat Oostende niet de volle pot krijgt", reageert de linksachter wanneer hij hiermee geconfronteerd wordt.



anderlecht-online forum