Sclessin verdeeld over terugkeer Defour

VRIJDAG, 5 SEPTEMBER 2014, 07:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Steven Defour een uur tussen de lijnen wonnen de Rode Duivels met 2-0 tegen Australië. Vooraf was het uitkijken naar de reactie van Sclessin op de terugkeer van Steven Defour. Er klonk applaus, maar werd ook gefloten.


Vooraf had bondscoach Marc Wilmots opgeroepen om Defour niet uit te fluiten. "Steven is een speler van de Belgische ploeg. Met spanningen tussen Anderlecht, Standard, Club Brugge of Genk, heb ik niets te maken", zo vertelde hij. De supportersorganisatie van de nationale ploeg dreigde fluiters buiten te zetten.

Toen Defour het veld betrad voor de opwarming, klonk er vanaf de nog bijna lege tribunes applaus. Tijdens de wedstrijd sloeg de sfeer enigszins om. Vanaf de aftrap klonk er bij elk balcontact van Defour een fluitconcert. Andere supporters reageerden door soms de naam van Defour te scanderen.

Bij de wissel haalde applaus wel de bovenhand en weerklonk opnieuw zijn naam vanaf de tribunes. Defour, die een sterke partij speelde als meest verdedigende middenvelder en met een prima infiltratie aan de basis lag van het openingsdoelpunt, kon er best om lachen. Met een grote grijns zocht hij de bank op.



anderlecht-online forum