Van Buyten: "Voorstel Anderlecht erg mooi"

ZATERDAG, 6 SEPTEMBER 2014, 11:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Daniël Van Buyten had Anderlecht naast Steven Defour een tweede toptransfer kunnen realiseren deze zomer. Na lang twijfelen besliste Big Dan toch maar om te stoppen. "Mijn vader heeft me nodig", verklaart hij zijn beslissing.


Al voor het WK had Van Buyten beslist om te kappen met voetbal. Maar zijn prima toernooi deed hem twijfelen. "Zelfs mijn vrouw, die vorig jaar nog wilde dat ik stopte, zag het zitten om door te gaan. Ook Marc Wilmots en ploegmaats bij de Rode Duivels wilden het. Charleroi informeerde ook even, van Standard hoorde ik niets."

En dus kwam Anderlecht op de proppen. "Hun voorstel was heel mooi. De gesprekken met Besnik Hasi en het bestuur verliepen in een prima sfeer. Hun pakket bevatte alles. Ik kon hun beloftevolle ploeg mijn ervaring bijbrengen en ook de Champions League sprak me aan. Ik heb heel hard getwijfeld, het scheelde maar een fractie of ik had 'ja' gezegd."

Maar het werd dus 'neen'. De reden: zijn vader. Die kan na een hersenbloeding niet meer praten. "Mijn band met hem is zo sterk dat ik altijd heel goed heb kunnen aanvoelen wat hij wil. En ik heb duidelijk gevoeld dat hij me nodig heeft."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.