RSCA draaischijf van heel wat handelszaken

VRIJDAG, 12 SEPTEMBER 2014, 13:42 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

De vermoedelijke verhuis van het Anderlecht-stadion naar parking C is heel wat handelaars een doorn in het oog. Zij houden de ontwikkelingen rond de verhuis nauwlettend in de gaten, al zijn er ook voorstanders.


De bestuursleden van paars-wit en enkele gemeentebestuursleden zien de verhuis volledig zitten. Maar de handelaars rond het stadion kijken met een bang hart toe. "Vele handelszaken zijn er gekomen door de activiteiten in het Constant Vanden Stock-stadion", legt een taverne-uitbaatster uit. "Als paars-wit verhuist dan gaan we zeker in het rood", treed een andere uitbater bij. "Vele zaken zullen failliet gaan."

Uithangbord van de gemeente

Volgens gemeenteraadslid Walter Vandenbossche zijn 180 handelaars direct of indirect afhankelijk van de werkzaamheden van RSC Anderlecht. De aanwezigheid van paars-wit laat de economie in de gemeente Anderlecht draaien en schept ook banen waar ook de fiscale inkomsten wel bij varen.

Maar de club is ook het uithangbord van de gemeente Anderlecht. Iets waar de gemeente heel fier op is. We mogen gerust stellen dat een verhuis van paars-wit een rode kaart zou opleveren van heel wat inwoners.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.