Akin: "Ik wil het helemaal maken"

DINSDAG, 12 JULI 2005, 02:26 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Op zijn shirt met rugnummer 24 zal "Serhat" staan, niet "Akin". Niet dat het veel uitmaakt, zolang de 24-jarige Turkse aanvaller maar datgene doet waarom Anderlecht hem aantrok: scoren.


"In Oekraïne lag een miljoenencontract voor mij klaar. Maar in deze fase is geld voor mij niet het belangrijkste."

In de eerste oefenpartij tegen Knokke scoorde Serhat meteen twee keer, maar daar hecht hij niet al te veel belang aan. "Dat soort wedstrijden is geen maatstaf. Van mij mogen de matchen met inzet er snel aankomen."

Serhat is een van de actiefste spelers in het Nederlandse Ermelo, waar Anderlecht op stage is. Dat hij goed in de groep ligt, bewijst het feit dat hij al een bijnaam heeft: Senna . "Wilhelmsson was de eerste die me zo aansprak, de rest is gevolgd", zegt hij lachend.

Waarom koos Akin voor Anderlecht nadat hij niet meer aan de bak kwam in Turkije? Serhat was einde contract en bijgevolg financieel haalbaar voor de Brusselaars. Verder wil de Turk zelf absoluut naar West-Europa, naar een team waar hij aan spelen toekomt en dat voor hem een springplank kan zijn naar de competitie van zijn dromen: de Spaanse. Zijn favoriete team is Barcelona, waar hij ook zijn vriendin leerde kennen. Verder spreken ook Engeland en Italië hem aan.

"Ik wil het in Anderlecht écht maken. Ik wil scoren en laten scoren. Het stadion laten ontploffen. Ik kijk vooral uit naar de Champions League. Daarin heb ik met Fenerbahçe al een match of twintig gespeeld."

Dat hij bij Anderlecht de leegte moet vullen die Aruna liet, schrikt hem niet af.
"Ik ben Aruna niet. Ik ben niet beter of slechter dan hij, ik heb gewoon andere kwaliteiten. Ik voel geen druk om zijn opvolger te zijn. Trouwens, wat druk betreft, heb je als voetballer in België geen klagen. Na vijf jaar Turkije kan ik wel wat hebben. Daar word je haast 24 uur op 24 belaagd. Zodra je buitenkomt, springen of de fans of de pers op je nek."

Karlsruhe, de stad waar hij opgroeide, is niet ver weg en Serhat is vast van plan om er geregeld zijn ouders op te zoeken. Niet zijn enige broer Serkan, want die is hem gevolgd naar Brussel. Sinds deze week traint hij mee met de jeugd van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.