Bastien en Kawaya mogen hopen op debuut

VRIJDAG, 12 SEPTEMBER 2014, 14:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Samuel Bastien en Andy Kawaya klopten de voorbije weken hardnekkig aan de deur. Ook tegen Dordrecht deden ze het goed en dat is Besnik Hasi niet ontgaan. "We kunnen er niet naast kijken", zo vertelt hij.


"In de oefenmatch tegen Dordrecht hebben er een paar punten gescoord", aldus de coach vanmiddag in zijn vooruitblik naar de partij van morgen tegen Lierse. "Ik wil met iedereen eerlijk zijn, maar de beste mogelijke ploeg zal morgen spelen."

Het competitiedebuut van Bastien en Kawaya lijkt dus slechts een kwestie van tijd. Wie morgen wel met zekerheid debuteert, is Maxime Colin. "Hij integreerde zich goed. Dat hij de taal al speekt, vergemakkelijkt de zaak. Hij begint ook zijn plaats te vinden in ons systeem. Enkel jammer dat hij gisteren maar voor het eerst met Andy Najar samen trainde."

Wie morgen ook zeker speelt, is Chancel Mbemba. Nochtans speelde hij afgelopen week twee volledige interlands en zat hij lang in het vliegtuig. "Hem laten starten is niet ideaal, zeker niet met het oog op dinsdag", aldus hasi. "Maar ik heb geen keuze, want er is geen alternatief voor hem." Michaël Heylen wordt duidelijk niet klaar geacht voor de dienst.

"Eerst Lierse, dan Galatasaray"

Heel wat paars-witte fans zijn met hun gedachten al bij de Champions League-partij van dinsdag. Hasi waarschuwt echter dat eerst met serieux de partij tegen Lierse moet aangevat worden. "Wie nu verslapt, krijgt met mij te maken", verwijst hij naar het debacle van vorig seizoen.

"Het is voor ons nooit gemakkelijk in Lier. De voorbije jaren lieten we er meermaals punten liggen. Ze hebben ook een nieuwe trainer en iedereen weet dat dit voor een boost zorgt", aldus Hasi. "Dus eerst Lierse en dan pas Galatasaray. Ik houd voor mijn opstelling ook geen rekening met dinsdag."




anderlecht-online forum