Van Holsbeeck droomt van Anderlecht museum

ZATERDAG, 13 SEPTEMBER 2014, 11:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck keert vanavond terug naar Lierse waar hij van 1999 tot 2003 CEO was. In Gazet van Antwerpen droomt hij openlijk over een Anderlecht museum en ooit nog eens de achtste finales in de Champions League halen.


Herman Van Holsbeeck verliet Lierse in 2003 om bij Anderlecht Michel Verschueren te gaan opvolgen: "Weet je wel goed wat je doet, vroeg mijn vader mij toen. Er hadden er al enkelen hun tanden stuk gebeten op de opvolging van Michel Verschueren", zegt Van Holsbeeck openhartig over de overstap, "Het vechtertje in mij is toen naar boven gekomen, ik dacht; 'als ik nu die kans niet grijp, zal ik dat mijn hele leven beklagen'. Ik heb wel moeten knokken, het heeft jaren geduurd voor ik er helemaal was."

Anderlecht museum

Van Holsbeeck beseft dat het moeilijk zal worden om door de poules van de Champions League te geraken, ook al beschouwd hij dat als grootste genoegdoening. Maar ook het nieuwe stadion in 2018 staat op het verlanglijstje samen met een Anderlecht museum. Toen hij in Porto was om de transfer van Defour te regelen is hij samen met Roger Vanden Stock het Portomuseum gaan bezoeken dat een stevige indruk heeft nagelaten. "Wat de Vanden Stocks hier veertig jaar hebben opgebouwd in zo'n museum gieten, in een nieuw stadion, zou fantastisch zijn."

Echte waarden

Er staat Van Holsbeeck een drukke agenda te wachten met de Champions League, maar hij maakt er een punt van om één keer per week tijd te maken voor zijn familie. "Samen eten, met kinderen en kleinkinderen, een traditie die mijn vader heeft geïnstalleerd. Heel simpel, vaak gewoon een broodje. Mijn moeder zit in een serviceflat en ik ga minstens één keer per week op bezoek. Op dinsdag blokkeer ik mijn agenda voor twee uur samen met mijn papa door te brengen. Intussen is familie belangrijker dan netwerken. Als mijn vrouw ziek zou worden, laat ik Anderlecht probleemloos los."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.