Anderlecht is een kwaliteitslabel

DINSDAG, 23 SEPTEMBER 2014, 16:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Jean Kindermans, hoofd opleidingen bij Anderlecht, heeft de voorbije tien jaar een lijn uitgewerkt waar de club al een tijdje de vruchten van plukt. De voormalige technisch directeur spreekt met fierheid over het 'kwaliteitslabel'


'In 2004 was acht procent van de kern samengesteld uit spelers die in de jeugdopleiding gezeten hadden. Nu, tien jaar later, is dat tweeënvijftig procent. De politiek is compleet gewijzigd doordat er een aantal jongeren zijn doorgebroken. De club heeft zich gerealiseerd dat het opleidingscentrum weldegelijk in staat is om uitstekende spelers af te leveren en dat die op financieel gebied heel wat kunnen opbrengen als ze de A-kern halen." begint Kindermans tegenover sportmagazine Knack. Ik kan bevestigen dat als er tegenwoordig een positie ingevuld moet worden, de eerste reflex van de club is om te gaan kijken wat ze zelf in haar magazijn voorradig heeft. Maxime Colin is aangekocht omdat op de rechtsachter niemand van de huidige U21 voldeed.'

Rommelmarkten

"Ik kan je garanderen dat Anderlecht de voorbije vijf jaar bij de beste drie clubs zit wat betreft stabiliteit qua uitgaande en inkomende spelers. Wanneer ik hoor dat in sommige opleidingscentra jaarlijks vijftig tot zeventig jongeren de club verlaten en vervangen worden door anderen, dan noem ik dat geen opleidingscentra maar rommelmarkten.' gaat Kindermans verder.
"De mensen van mijn generatie noemen vaak Ajax als rolmodel. De jongere coaches zullen sneller Barcelona naar voren schuiven. Maar ik merk dat stilaan ook Anderlecht genoemd wordt als voorbeeld. Anderlecht is een kwaliteitslabel. Wanneer men in het buitenland over het Belgisch wielrennen praat, dan heeft men het over Eddy Merckx. Spreekt men over voetbal, dan praat men over Anderlecht.' aldus nog Jean Kindermans.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.