Opinie: Wat nu, reviewcommissie?

ZATERDAG, 27 SEPTEMBER 2014, 19:56 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won zaterdag met 0-2 van Zulte Waregem. Het moment van de wedstrijd was echter de overtreding van Glynor Plet. In tegenstelling tot een bepaalde scheidsrechter, kon Anderlecht-online dit niet zomaar laten passeren.


Zaterdag, 18u37. Een speler van Zulte Waregem ligt geblesseerd op de grond. Zijn ploegmaats vertikken het echter om de bal buiten te trappen en zetten een counter in.

18u38. Anderlecht recupereert de bal. Plots vinden tien spelers van Zulte dat de bal dringend buiten moet om een blessurebehandeling voor hun ploegmaat toe te staan. Plet wijst naar de zijlijn, maar Chancel Mbemba en Steven Defour spelen –uiteraard- verder.

Plet besluit het spel dan maar zelf stil te leggen. Hij stormt op de paars-witte recordtransfer af en zet een vliegende tackle in. Een carrièrebedreigende tackle volgens Filip Joos, een horrortackle volgens Sporza.

Joeri Vande Velde fluit voor een overtreding en geeft doodleuk geel aan Defour en Mohamed Messoudi. Plet ontkomt omdat de rode kaart in de achterzak van de scheidsrechter niet donker genoeg is om de overtreding te bestraffen.

PV

Na Lierse – Anderlecht stelde de politie een pv op voor een obsceen gebaar van diezelfde Defour. Welke gevolg moet er dan aan een overtreding van dit kaliber worden gegeven? Een mislukte aanslag op zes miljoen euro kapitaal doet ons aan terrorisme denken. Een schorsing lijkt ons echter een beter idee.

Sinds dit seizoen is er in België een reviewcommissie in het leven geroepen. De tackle kan dus sowieso nog gesanctioneerd worden. Een wedstrijd of vier lijkt ons allesbehalve overdreven.

Vorig seizoen incasseerde Anderlecht al moordtackles van Cendros en Kanu. Twee keer kwamen de beenhouwers in bijberoep weg met geel. Moet er eerst opnieuw iemand een dubbele open beenbreuk oplopen voor er wordt gereageerd?

Scheidsrechters moeten snel beslissen en kunnen dus fouten maken. Een scheidsrechterscommissie heeft tijd om de juiste beslissing te nemen. Anderlecht-online dankt u bij voorbaat.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.