Suárez: "Ik mis nog snelheid"

WOENSDAG, 1 OKTOBER 2014, 10:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suárez is klaar voor het treffen met Dortmund vanavond. Stilaan groeit hij weer naar zijn oude niveau terug getuige nog het fantastisch doelpunt en assist op Zulte Waregem. 'El Magico' is klaar om te schitteren vanavond.


"Ik weet dat ik nog veel beter kan en dat ik nog veel meer kan geven aan de ploeg", zegt de Argentijn over de match tegen Zulte Waregem. "Dat hoop ik vanavond al te doen, want tegen Dortmund staan we voor een heel zware opgave."

Stilaan zien we de oude Matias Suárez terug: "Ik voel dat ik snelheid mis in de laatste actie. Voor mijn blessure kon ik op het laatst nog versnellen in de actie en daarmee maakte ik het verschil. Dat mis ik nog. Maar ik werk daar elke dag hard aan. Ik heb vertrouwen omdat ik weet dat ik op de goede weg ben."

Overbelasting aan de linkerknie

De Argentijn voelt geen pijn meer aan de rechterknie. Maar na een match of de dag erna voelt hij soms lichte pijn aan de linkerknie. Die pijn is het gevolg van een overbelasting. "Tijdens mijn herstel na de operatie aan de rechterknie heb ik teveel proberen compenseren met mijn linkerbeen. Maar de pijn is draaglijk. Tijdens een match heb ik geen last, omdat ik dan goed opgewarmd ben. Ik spreek elke dag met de mensen van de medische staf. Ik weet dat het niet ergs is maar het frustreert mij dat het zolang duurt."

Mitrovic

Op voorwaarde dat zowel Suárez als Mitrovic verdedigend werk doen, ziet coach Besnik Hasi geen probleem om ze samen te laten spelen. "In het topvoetbal van vandaag zijn de aanvallers de eerste verdedigers", zegt de Argentijn, "Maar voor een aanvaller is het niet altijd eenvoudig om ook aan verdedigen te denken. Rond een diepe spits als Mitrovic kunnen spelen en de ruimtes te benutten, is eigenlijk ideaal voor mij. We dagen mekaar vaak uit op training: dribbels maken, jongleren met de bal. Hij weet op voorhand dat hij gaat verliezen, maar toch neemt hij de handschoen iedere keer weer op. Omdat hij er zo groot en sterk uitziet vergeten de mensen soms dat hij nog erg jong is, hij is nog maar pas twintig jaar."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.