Geen Rode maar Paarse Duivels

WOENSDAG, 1 OKTOBER 2014, 14:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Vijftig jaar geleden, tijdens de vriendschappelijke derby België-Nederland op de bosuil, stonden er in de tweede helft elf Anderlecht spelers op het veld voor de nationale ploeg. Een unicum in de Belgische voetbalgeschiedenis.


30 september 1964 op de Bosuil vindt een vriendschappelijke derby plaats tussen België en Nederland, in die tijd vonden die duels wel meer plaats. Tijdens de eerste helft stond Guy Delhasse onder de lat, toen doelman bij Club Luik, maar hij raakte geblesseerd en moest in de tweede helft gewisseld worden voor Jean Trappeniers.

En zo stonden er aan de aanvang van de tweede helft uitsluitende Anderlecht spelers op het veld. België won de derby met 1-0, een doelpunt van kapitein Joseph Jurion.

De elf spelers van Anderlecht die toen de nationale ploeg vormden: Jean Trappeniers, Georges Heylens, Laurent Verbiest, Jean Plaskie, Jean Cornelis, Pierre Hanon, Joseph Jurion, Jacky Stockman, Johan Devrindt, Paul Van Himst en Wilfried Puis.

Nog een opmerkelijk detail: de selectieheer toen was Constant Vanden Stock. Arthur Ceuleers was de trainer van de toen "paarse duivels".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.