Defour: "Anderlecht is nog te braaf."

ZATERDAG, 4 OKTOBER 2014, 09:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Huisanalist van Het Laatste Nieuws, Marc Degryse, had een openhartig gesprek met Steven Defour. "Met hem kun je spreken. Aan alles voel je: dit is een Europese topper", aldus Degryse.


Marc Degryse en Steven Defour spreken af twee dagen na de match op Dortmund. Steven Defour heeft net de statistieken gezien van die wedstrijd: "Ik heb 12,1 km gelopen. Alleen de twee centrale middenvelders van Dortmund deden beter. Zonder bal liep Dortmund tien kilometer, meer dan wij zonder bal."

Ik ben weer belangrijk

Na een teleurstellend WK voelt Defour zich terug goed in zijn vel: "Na het WK zat ik echt diep en heb op vakantie moeten afstand nemen van het voetbal. En op Porto bleef ik ook maar aanmodderen, ik zei tegen mijn manager 'Alsjeblieft haal me hier weg. Dit gáát niet meer. Ik voel me super bij Anderlecht. Ik ben weer belangrijk, de oude Steven Defour komt eraan."

Anderlecht moet naar Europa kijken

"De Portugese competitie is niet beter dan de Belgische, alleen de topclubs zijn ginder beter. Daarom zeg ik: Anderlecht moet niet kijken naar de Belgische competitie. Anderlecht moet naar Europa kijken. Je moet niet denken wat je moet doen om bij ons kampioen te worden, maar je moet zien hoe je de tweede ronde van de Champions League kunt bereiken. Anderlecht moet die investering willen maken. Ik voel echt dat zij diezelfde ambitie hebben en daar ook naar handelen - investeren in kwaliteit eerder dan in kwantiteit."

Teveel druk op Youri Tielemans

"Toen ik hier aankwam heerste er zoiets als 'Geef de bal maar aan Youri, hij zal het wel oplossen.' Dat is teveel druk voor een jongen van amper zeventien. Hij heeft raad en hulp nodig" besluit Defour.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.