"Defour heeft veel gemeen met De Bruyne."

ZATERDAG, 4 OKTOBER 2014, 11:17 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Steven Defour is geen vreemde voor Genk-assistent Pierre Denier, tien jaar geleden zag hij hem debuteren op zijn zestiende, op het hoogste niveau. "Defour was de ontbrekende schakel bij Anderlecht", aldus Pierre Denier.


Pierre Denier vergelijkt Steven Defour graag met Kevin De Bruyne: "Twee absolute toptalenten uit onze opleiding met enorm veel doorzettingsvermogen. Speciale karakters die altijd wilden winnen."

"Ik herinner mij nog levendig hoe hij iedereen bij de beloften verbaasde, hij zat werkelijk overal op het veld. In de hoeken, in de twee backlijnen ... . Bovendien had hij ook nog eens een hoge handelingssnelheid in de kleine ruimte en een klare kijk."

"Defour laat Youri Tielemans optimaal renderen. Bovendien is hij het verlengstuk van Besnik Hasi op het veld. Meer nog, een speler als Defour heeft al ingegrepen op het moment dat een trainer iets wil corrigeren"", besluit Pierre Denier.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.