Eerste reacties: Najar, Heylen en Hasi

ZONDAG, 5 OKTOBER 2014, 20:26 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Andy Najar en Michaël Heylen stonden beide in de basis. Na het duel gaven beide een kort interview weg. "0-0, dat is één puntje, het is jammer maar dat is nu eenmaal voetbal", aldus Najar tegenover de camera.


"Mentaal zal dit geen gevolgen hebben, zeker niet na de goede prestaties dit seizoen. Dat we die penalty gemist hebben is jammer, maar ook dat is voetbal. Het zit hem in de details", besluit hij.

Michaël Heylen: "Dit knaagt, thuis wil je altijd winnen. We hadden meer verdiend. Die penalty missen we net op een belangrijk moment, dat steekt", begint de verdediger.

"De Coach vroeg voor duel wie de strafschoppen wilde trappen. Ik heb niet gezien wie eerst zou trappen maar normaal trapt Kabasele ze binnen, ook Youri trapt ze goed. Ja, er was even onenigheid maar dat is voetbal, het zit goed in de groep dus dat wordt wel uitgepraat. Voor mij hadden ze alle twee de penalty mogen trappen, het is spijtig dat dit gebeurt", aldus Heylen.

Besnik Hasi: "In de tweede helft waren we de betere ploeg maar ontbrak de afwerking of waren we niet op de juiste plek. Genk hebben we niet in de wedstrijd laten komen en dat was het belangrijkste."

"Omtrent die penalty was er geen discussie, ik beslis wie trapt. Kabasele is de beste penaltynemer. Youri is de eerste op de lijst maar Kabasele stond op het veld dus hij moest trappen. Hij trapt hem goed, zette de keeper op het verkeerde been maar de bal belandde op de paal. Ik beslis wie shot, het was mijn beslissing", verduidelijkt Hasi.

"Je weet dat je niet alle duels thuis zal winnen. Het is is ontgoochelend dat we punten hebben laten liggen, maar we hebben goed voetbal gebracht. Hoedje af voor de spelers, ze zijn blijven voetballen tot de laatste minuut. Als je Europees speelt zal je altijd punten laten liggen in de competitie, net zoals vandaag", besluit de coach.



anderlecht-online forum