Transfermarkt.de verhoogt waarde Mitrovic

MAANDAG, 13 OKTOBER 2014, 01:54 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Er is de laatste weken veel te doen om de prestaties en het gewicht van Aleksandar Mitrovic. De transferprijs van vijf miljoen euro wordt andermaal in het belachelijke getrokken. Toch is niet iedereen die mening toegedaan.


De gespecialiseerde website transfermarkt.de nam afgelopen week de transferwaardes van de spelers uit de Jupiler Pro League onder handen. De Duitsers verhoogden de transferwaarde van de Serviër van 7.5 naar 8.5 miljoen euro. Mitrovic wordt zo de op één na duurste speler uit de Belgische competitie.

De website is nochtans niet kwistig met hoge bedragen voor jonge aanvallers. Zo blijft Divock Origi voorlopig steken op 6.5 miljoen euro en Barcelona-sensatie Munir El Haddadi maar op 5. Dat betekent niet dat Mitrovic beter is dan beide spelers, maar wel dat men buiten onze landsgrenzen rotsvast gelooft in de boomlange spits.

De totale marktwaarde van de paars-witte spelerskern verhoogde met meer dan tien procent: van 69.5 naar 77.1 miljoen euro. Standard en Club Brugge volgen met respectievelijk 52 en 47.5 miljoen euro op plek twee en drie.

Met 77.1 miljoen euro is Anderlecht de enige Belgische club in de wereldwijde top honderd op gebied van marktwaardes. Het staat op plek 69. Welgeteld één plek en vijftigduizend euro onder Ajax.

Met Youri Tielemans (12 miljoen euro), Aleksandar Mitrovic (8.5), Matias Suarez (8), Dennis Praet (8) en Steven Defour (6) bezit Anderlecht de vijf duurste spelers uit de Belgische competitie.

Mitrovic wordt zo wereldwijd de op één na duurste diepe spits tot twintig jaar. Enkel Timo Werner (Stuttgart) scoort hoger met twaalf miljoen euro. Niet slecht voor een zogenaamd "technisch beperkte spits met overgewicht die niet meer tot scoren komt", als je het ons vraagt.

Tielemans blijft voorlopig onbedreigd de duurste minderjarige voetballer ter wereld (!) Het heeft er alle schijn van dat dat zo zal blijven tot zeven mei. De dag van zijn achttiende verjaardag...




anderlecht-online forum