Eerste persconferentie voor Youri Tielemans

DONDERDAG, 16 OKTOBER 2014, 19:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Deze namiddag gaf Youri Tielemans zijn allereerste persconferentie,last van stress had hij niet en antwoordde vlot, in twee talen, op alle vragen. Over de beruchte penaltyfase of de contractbesprekingen mocht niets gevraagd worden


"Ik heb niet vaak last van stress, zelfs nu niet", begint Youri Tielemans, "Dit is wel een beetje speciaal omdat het mijn allereerste persconferentie ooit is."

"Voor mij is het een droom om voor deze club te spelen. Ik heb hier heel mijn leven gespeeld en vroeger keek ik vol bewondering op tv naar spelers als Deschacht, Proto en Vanden Borre. Dat ik nu met hen samenspeel is gewoonweg schitterend", gaat Tielemans verder.

Youri Tielemans krijgt nu al veel verantwoordelijkheid op het veld maar heeft daar geen problemen mee: "Ik houd ervan. Bij de jeugd was ik altijd aanvoerder. Het is niet makkelijk om dat ook bij de eerste ploeg te doen, maar als je een topper wil worden, moet dat. Op het middenveld moet je ook een leider zijn, anders draait het niet. Ik voel graag de bal en merk dat de ploegmaten veel vertrouwen in me hebben en me goed bijstaan."

De youngster wordt nu al het grootste talent ooit genoemd: "Het doet deugd dat men dat zegt, maar ik blijf altijd met mijn voetjes op de grond. Ik ga niet beginnen zweven want ik leer hier nog elke dag bij."

Aan ambitie ontbreekt het hem in ieder geval ook niet. "Ik heb er zeker zin in om op een dag bij de Rode Duivels te spelen. Maar het is de bondscoach die beslist en met hem sprak ik nog nooit. Op welke termijn ik Duivel wil zijn? Dat zien we wel." Zijn doel is nu om met Anderlecht Europees te overwinteren. Als men hem vraagt naar de Gouden Schoen is Youri Tielemans kort: "Daar denk ik niet aan. Het is belangrijker om mijn beste vorm terug te vinden. Als de Gouden Schoen komt, dan is dat zo."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.