Hasi: "Ik wil mijn middenveld versterken"

WOENSDAG, 22 OKTOBER 2014, 20:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Kort voor de aftrap van het duel tegen Arsenal legt Besnik Hasi zijn uit waarom hij voor Cyriac in de spits kiest. "De laatste tijd zijn ze minder in vorm", aldus Hasi. Manager Herman Van Holsbeeck begrijpt de keuze.


“Mitrovic en Suarez zijn de laatste tijd minder in vorm. De laatste matchen hebben ze ook niet gescoord”, legt Hasi uit. “Ik moet jongens hebben die negentig minuten vol gaan.”

“Ik wil ons middenveld versterken omdat Arsenal veel door midden aanvalt. Met Mitrovic en Suarez betwijfel ik of ik centrum dicht kan houden en dan kunnen Defour en Tielemans misschien zwemmen.”

Voor offensieve impulsen rekent Hasi op Praet, die hij centraal opstelt. “Dennis moet ruimte zoeken. Als we die krijgen, kan cyriac die best bespelen.”

Van Holsbeeck: “Logische keuze”

Manager Van Holsbeeck begrijpt de keuze van Hasi om de dure spitsen Mitrovic en Suarez op de bank te zetten. “De mindere wedstrijden de voorbije weken liggen voor deel aan spitsen die niet scherp staan. We gaan vandaag veel achter de bal moeten lopen, dus dit lijkt me een logische keuze.”

“Mitrovic wordt afgerekend op zijn doelpunten. We moeten hem nu even beschermen en over enkele weken is hij weer de Mitrovic die we kennen.”



anderlecht-online forum