Anderlecht kraakt opnieuw in slotminuten

DONDERDAG, 23 OKTOBER 2014, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de tweede keer in drie Champions League-duels heeft Anderlecht in de slotminuten de overwinning verspeeld. Een doelpunt van Najar deed het Astridpark dromen, maar Gibbs en Podolski zorgden dat het een bittere avond werd.


Anderlecht begon zoals verwacht in een 4-5-1-opstelling met Cyriac als diepe spits. Anders dan tegen Dortmund stond Anderlecht van in de eerste minuut geconcentreerd te voetballen waardoor Arsenal amper tot kansen kwam. Een schot van Ramsey ging hoog over.

De thuisploeg probeerde op de tegenaanval voor gevaar te zorgen, maar ondanks enkele snelle jongens voetbalde het te traag. Achteraan zorgden Deschacht en vooral Mbemba dat de deur gesloten bleef. De 0-0 aan de rust was logisch en goed voor het vertrouwen.

Na de pauze werd het Astridpark meteen opgeschrikt door een grote kans voor Sanchez. Met een geweldige reflex voorkwam Proto een Londense openingstreffer. Anderlecht reageerde meteen via Conté, maar die liep zich vast in plaats van een vrijstaande ploegmaat aan te spelen.

Op het uur zorgde Cyriac voor het eerste paars-witte schot tussen de palen. Zijn trap vanop twintig meter was echter niet meer dan een lekkere pakbal voor doelman Martinez. Aan de overkant moest Proto ook nog eens gevat tussenkomen op een poging van Cazorla.

Een doelpunt hing in de lucht, het was enkel hopen dat het aan de juiste kant zou vallen. En dat gebeurde. Najar bediende Praet in het rechterhoekje. Die dribbelde zich vrij en zette voor tot bij de doorgelopen Najar. De kleine Hondurees kopte de bal perfect naar de grond en nam Martinez tegenvoets te grazen: 1-0.

Arsenal reageerde met een dubbele wissel, maar het grote gevaar kwam er opnieuw aan de overkant. Najar bediende Praet in het strafschopgebied, maar in plaats van zelf zijn kans te gaan, bediende hij de nog beter gepositioneerde Vanden Borre. Die miste zijn schot half en de bal strandde op de kruising.

Ook Suarez, amper een minuut op het veld, kreeg een prima kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Alleen voor Martinez was hij echter te verrast om te scoren. En in het voetbal is er dan zo’n wet over een deksel en een neus en wetten zijn er om gerespecteerd te worden. Eén minuut voor tijd bediende Chambers zijn collega-back Gibbs en die trapte het leer in de volley voorbij Proto: 1-1.

En Anderlecht moest de fles tot op de bodem ledigen. De thuisploeg kreeg de bal niet weg in de kleine rechthoek en Podolski nam het geschenk met beide handen aan: 1-2. Anderlecht koud gepakt en in plaats van 4 op 9 en een tweede plaats blijft het nu achter met 1 op 9 en deelt het de laatste plaats met Galatasaray.


Score: 1-2
Goal(s): 71' Najar 1-0, 89' Gibbs 1-1, 90+1' Podolski 1-2

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Najar, Tielemans, Defour, Praet (88' Dendoncker), Conté, Cyriac (83' Suarez)
Arsenal:Martinez, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Ramsey, Flamini (75' Oxlade-Chamberlain), Cazorla, Wilshere (84' Podolski), Sanchez, Welbeck (75' Campbell)

Geel: 9' Monreal, 66' Welbeck, 80' Deschacht
Rood: /

Scheidsrechter: Carlos Velasco Carballo
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion

Stand na 3 speeldagen

1. Borussia Dortmund - 9
2. Arsenal - 6
3. Anderlecht - 1
4. Galatasaray - 1




anderlecht-online forum