RSCA speelt gelijk tegen Fenerbahce - reserven winnen

DINSDAG, 19 JULI 2005, 21:23 - Skyhawk

Anderlecht speelde zopas gelijk tegen Fenerbahce. Paars-wit kwam al na 2 minuten op achterstand. Na een half uur verdubbelden de Turken de score vanop de stip. RSCA kwam kort voor tijd terug tot 1-2 en zelfs nog tot 2-2.

Paars-wit begon slecht aan de partij en slikte meteen een goal na 2 minuten. De reactie van de Brusselaars liet tot de 15e minuut op zich wachten: Goor knalde op de paal. Langzaam aan kwam RSCA gevaarlijker voor de dag, maar de afwerking stokte.
Op die manier kon de Turkse kampioen zelfs nog verder uitlopen. Tihinen maakte een fout in de 16 en de bal ging op de stip: 2-0. Meteen ook de ruststand.

Fenerbahçe nam na de pauze opnieuw het commando over. Vercauteren reageerde door Ehret, Baseggio en Mpenza in te brengen. Toch leek de match als maar verder dood te bloeden. Tot in de 77e minuut: Mpenza legde de bal perfect klaar voor Akin, die Anderlecht terug in de wedstrijd bracht.
En er kwam nog meer vuurwerk. Vier minuten later ontpopte Mpenza zich tot matchwinnaar door de gelijkmaker tegen de touwen te duwen: 2-2.

: : : : Fenerbahçe - RSC Anderlecht 2-2 : : : :

Goals: 2' Aurelio 1-0, 32' De Souza 2-0 (pen), 77' Serhat 2-1 (assist Mpenza), 81' Mpenza 2-2

Anderlecht: Zitka, Kompany, Tihinen, Deschacht (66' Ehret), Vanden Borre, Vanderhaeghe, Zetterberg (66' Baseggio), Goor, Wilhelmsson, Jestrovic (66' Mpenza), Serhat (85' Delorge)

: : : : Dendermonde - RSC Anderlecht B 1-2 : : : :

Goals: 52' Siani 0-1, 83' Siani 1-2

Anderlecht B: Peersman (58' Ujkani), Lifondja, Tioté (70' Odjidja), Zewlakow (46' Kums), Serkan Akin (46' Gillis), Ngalula Mbuyi, Legear (58 'Nfor), Gregoire (58' Cavallo), Gerk, Alaguy (58' Lacroix), Siani