Efficiënt Anderlecht pakt volle buit in Kortrijk

DONDERDAG, 30 OKTOBER 2014, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Niet zonder enige moeite heeft Anderlecht tegen Kortrijk gedaan wat het moest doen: winnen. De Kerels hadden het betere van het spel, maar Anderlecht toonde zich erg efficiënt. En ook Mitrovic scoorde.


Anderlecht begon zonder de licht geblesseerde Tielemans. Najar kreeg als rechtsmidden de voorkeur op Kabasele en Conté, waardoor achteraan opnieuw een plaats was weggelegd voor Colin. In doel verving Roef de kersverse vader Proto. Bij Kortrijk was topschutter Santini niet fit geraakt.

De wedstrijd begon aardig en al na tien minuten kwam Anderlecht op voorsprong. Acheampong werd door També tegen de vlakte gewerkt in het strafschopgebied en Defour trapte de bal secuur in doel. Niet veel later ontsnapte KVK-doelman Keet aan rood voor natrappen op Mitrovic.

Kortrijk speelde een vinnige wedstrijd en Anderlecht had de nodige moeite om de mannen van Vanderhaeghe af te houden. Maar ook de thuisploeg ontsnapte toen Mitrovic op het halfuur op de paal kopte. Er was wel al gefloten voor buitenspel. Ook een doelpunt van Chevalier werd afgekeurd na een eerdere overtreding. Anderlecht ging dus met een kleine voorsprong de rust in.

Dat paars-wit deze voorsprong had, had het grotendeels te danken aan Roef. De vervanger van Proto speelde een erg sterke wedstrijd. En wat Kortrijk niet lukte, kon Anderlecht wel: scoren. Cyriac bediende Mitrovic en die trapte het leer in de draai meteen in doel: 0-2. Een mooie revanche voor de spits.

Niet veel later bracht Hasi Conté en Suarez voor Najar en Cyriac en beide invalllers kregen meteen een goede kans. Ze misten allebei. Ook Kljestan ging even de mist in. Dom balverlies van de Amerikaan leidde tot de 1-2 van Dierckx en het werd weer even spannend. De Amerikaan maakte zijn foutje echter zelf goed door een kwartier later ook te scoren. Na een assist van Praet stifte hij het leer mooi over Keet. In de tussentijd had Roef Anderlecht wel moeten behoeden voor de gelijkmaker.

Mitrovic en Praet lieten de 1-4 nog liggen en Kortrijk milderde na een misverstand tussen Roef en Colin nog tot 2-3. Het belangrijkste is echter dat Anderlecht opnieuw kon winnen. Zaterdag tegen Lokeren verwachten we hetzelfde, maar dan graag met wat meer overtuiging.

Score: 2-3
Goal(s): 10' Defour (pen.) 0-1, 61' Mitrovic 0-2, 70' Dierckx 1-2, 85' Kljestan 1-3, 91' Pavlovic 2-3

Kortrijk:Keet, També, Poulain, Pavlovic, Chevalier, Marusic (68' Dierckx), Van Eenoo (63' De Smet), Mulemo, De Mets, Matton, Tomasevic
Anderlecht:Roef, Colin, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Najar (62' Suarez), Kljestan, Defour (79' Dendoncker), Praet, Cyriac (62' Conté), Mitrovic

Geel: 30' Mitrovic, 37' Mbemba, 44' Najar, 45' Mulemo, 53' Marusic, 83' Poulain
Rood: /

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Guldensporenstadion