De weg naar de Europese lente

MAANDAG, 3 NOVEMBER 2014, 15:58 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht neemt het morgen in Londen op tegen Arsenal. Hoewel de verwachtingen bij Anderlecht aan de lage kant zijn, betekent een nederlaag nog lang geen Europese uitschakeling. Wij berekenden voor u wat er allemaal mogelijk is.


Als Arsenal en Dortmund morgen hun thuiswedstrijden winnen, zijn ze al zeker van een plek in de achtste finale van de Champions League. Anderlecht en Galatasaray moeten dan onderling uitmaken wie er naar de Europa League mag.

Als Anderlecht en Galatasaray hetzelfde aantal punten halen tegen Arsenal en Dortmund (speeldag vier en zes), is Galatasaray-Anderlecht op speeldag vijf cruciaal. De winnaar van dat duel overwintert dan Europees.

Bij een scoreloos gelijkspel is Anderlecht in het voordeel door het doelpunt in Istanbul. Bij een 2-2 of groter gelijkspel, zijn de Turken bevoordeeld. Indien ook de terugwedstrijd op 1-1 eindigt, wordt er naar het doelsaldo gekeken. Daar heeft Anderlecht momenteel een voorsprong van drie doelpunten: -4 tegenover -7.

Een kleine nederlaag morgen zou achteraf dus wel eens een overwinning kunnen blijken. Al mag paars-wit wat ons betreft morgen gerust met de drie punten aan de haal gaan.
anderlecht-online forum