Anderlecht dreigt met rechtszaak tegen La Louvière

VRIJDAG, 22 JULI 2005, 11:59 - Sporting Boy
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck trachtte gisteren tevergeefs La Louvière-voorzitter Gaone te contacteren. Die wil zijn graantje meepikken en heeft de prijs van Proto verhoogd. Hij wil nu 1,2 miljoen euro, in plaats van 1 miljoen.

Komt er geen doorbraak, dan dreigt Anderlecht volgens de kranten met een rechtszaak. Want in Proto's contract in La Louvière, dat afloopt in 2006, staat dat hij voor 625.000 euro al weg mag.

"Ik kan geen boodschappen blijven inspreken op zijn mailbox", zuchtte Van Holsbeeck. "Ik ga ervan uit dat we vandaag de zaak regelen. Het moet wel, want dit weekend vertrekt Gaone op zakenreis."

"Ik noem geen bedragen, maar we betalen geen euro meer dan het laatste bod dat we uitbrachten", vertelt de manager. "Of de zaak nog kan mislukken? Als dat het geval is, dan organiseer ik persoonlijk een persconferentie waarin ik eens haarfijn uitleg hoe het Proto-dossier precies in mekaar zit. Wat er ook wordt beweerd, wij hebben ons altijd correct gedragen."Of Proto zaterdag tegen Lille al zijn debuut maakt voor Anderlecht? "Dat lijkt me vroeg", antwoordt Van Holsbeeck. "Hij maakt de trip allicht mee, maar ik denk niet dat hij in actie komt. Misschien speelt hij volgende week in de voorronde van de Champions League, maar dat beslist de trainer", besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.