YL: Anderlecht wint op het veld van Arsenal

DINSDAG, 4 NOVEMBER 2014, 15:10 - WauteRSCA

De paars-witte U19 hebben zopas hun vierde wedstrijd in de Uefa Youth League gewonnen. Op het veld van Arsenal ging het met 1-2 winnen na een vroege goal van Bastien en een vrij late van Vancamp.

Hoewel Anderlecht zonder toptalenten Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka speelde, nam het de wedstrijd van bij het eerste fluitsignaal in handen en dat resulteerde al snel in een voorsprong. Samuel Bastien kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en knalde hem kurkdroog in de hoek.

Nadien herstelde Arsenal langzaam maar zeker het evenwicht. Op het kwartier zorgde Crowley -die een hattrick scoorde in de heenwedstrijd- voor het eerste gevaar. Hij dribbelde een man of vijf, maar besloot naast. Na 21 minuten was het toch raak voor Arsenal. Crowley rondde een heerlijke Londense aanval af.

Na de gelijkmaker kreeg Anderlecht het nog moeilijker en leunde het massaal achteruit. Arsenal creëerde echter geen grote kansen. 1-1 was een logische ruststand.

Anderlecht kwam opnieuw als beste ploeg uit de kleedkamer. Het zette druk vooruit en creëerde een aantal kansen. Vooral Jorn Vancamp liet zich opmerken door de vijandige doelman tot een paar knappe reddingen te dwingen.

Na 75 minuten zag diezelfde doelman er niet al te goed uit bij een voorzet vanop links. Vancamp profiteerde door de 1-2 in doel te koppen. Arsenal kreeg nadien nog één grote kans, maar Svilar redde knap.

Met 9 op 12 is Anderlecht zeer sterk aan de Youth League begonnen. Arsenal en Galatasaray hebben momenteel zes punten, Dortmund nul. Dortmund en Galatasaray spelen op dit moment wel nog tegen elkaar. Ook van die wedstrijd krijgt u later de uitslag.

Eindstand: 1-2

Doelpunten: 5' Bastien (0-1), 22' Crowley (1-1), 75' Vancamp (1-2)

Opstelling Anderlecht: Svilar, Denayer, De Medina, Matthys, Scholl, Mikal (88' Bah) , Bastien, Vancamp (78' Cools), Bourard, Faes, Jellal (62' Jellal)