Anderlecht maakt historische comeback: 3-3!

DINSDAG, 4 NOVEMBER 2014, 22:59 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht schreef zonet Champions League geschiedenis. De Belgische landskampioen maakte namelijk één van de meest memorabele comebacks uit de geschiedenis van het toernooi: van 3-0 naar 3-3.


Anderlecht startte zonder Defour en met Kljestan in de ploeg. En de Amerikaan nam een goede start met zijn ploeg. Al snel was hij betrokken in een knappe counter van de Brusselaars. Jammer genoeg verloor Cyriac het overzicht want de Amerikaan was anders alleen voor de keeper gekomen. Iets later kon Kljestan niet afwerken, toen hij in het strafschopgebied op wandel ging. Hij vond keeper Szczesny op zijn weg. Arsenal zat echter ook wel in de wedstrijd en combineerde snel. Sanchez ramde de bal tegen de paal. Toen Mbemba in contact kwam met Welbeck legde de scheidsrechter de bal op de stip: Arteta zette de licht toegekende elfmeter om: 1-0.

Anderlecht was van slag en zakte in. Arsenal duwde door en verdubbelde snel daarna de voorsprong. Sanchez vlamde een vrije trap in twee pogingen voorbij Proto: 2-0. Zo ging Anderlecht met een te zware achterstand de rust in.

Net na de pauze leken de Londenaars het licht helemaal uit te doen. Kljestan verloor de bal op het middenveld en Oxlade-Chamberlain nam het cadeau met plezier aan. Hij vloerde Proto overhoeks: 3-0. Hasi had ondertussen al ingegrepen en bracht Kawaya in. Uit het niets scoorde paars-wit. Op een counter ging Kawaya zijn man voorbij en Vanden Borre tikte, vanuit buitenspel, binnen. Maar toen Mbemba geblesseerd uitviel, zag het er toch niet rooskleurig uit voor de Brusselaars. Dendoncker nam zijn plaats in. Arsenal controleerde, liet Anderlecht komen, loerde op de counter maar liep zelf in het mes: Kljestan dropte de bal over de thuisverdediging en de ingevallen Mitrovic werd in de zestien neergetrokken. Na andermaal hevige discussies over de penalty, ging Vanden Borre achter de bal staan. Hij stuurde de rood-witte doelwachter de foute kant op: 3-2.

Een mirakel leek nu mogelijk en de Belgische landskampioen lanceerde een slotoffensiefje. De Engelsen kregen een koekje van eigen deeg, want kort voor tijd dook Mitrovic voor Mertesacker en kopte zo de gelijkmaker tegen de touwen. Podolski had nog een kans, maar deze keer trok Anderlecht het punt wel over de streep.

Score 3-3
Goals: 25' Arteta 1-0 (pen.), 29' Sanchez 2-0, 59' Oxlade-Chamberlain 3-0, 61' Vanden Borre 3-1, 73' Vanden Borre 3-2 (pen.), 90' Mitrovic 3-3

Arsenal:Szczesny, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Oxlade-Chamberlain (81' Podolski), Arteta (62' Flamini), Sanchez, Ramsey, Cazorla, Welbeck

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba (54' Dendoncker), Deschacht, Acheampong, Kljestan, Tielemans, Conte (46' Kawaya), Praet, Najar, Cyriac (62' Mitrovic)

Geel: Monreal, Vanden Borre, Kljestan, Mitrovic
Rood: /

Scheidsrechter: Emirates Stadium
Stadion: Clément Turpin



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.