Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

ZONDAG, 9 NOVEMBER 2014, 11:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een onderling duel maken Anderlecht en Gent vanmiddag straks uit wie de herfsttitel pakt. Bij een gelijkspel komt ook Club Brugge nog in aanmerking. Besnik Hasi trekt wel niet zonder kopzorgen naar Gent.


Vooral achteraan kampt de Anderlecht-coach met personeelsproblemen. Bram Nuytinck en Fabrice N'Sakala zijn al een tijdje out en dinsdag viel ook Chancel Mbemba uit. Allicht kiest Hasi voor Sacha Kljestan om diens plaats in te nemen. De Amerikaan deed dit ook tegen Arsenal het laatste halfuur en dat ging prima.

Een linie hoger mist paars-wit Steven Defour. In Londen begon Kljestan op deze positie, maar vandaag geeft Hasi wellicht een kans aan Leander Dendoncker. De jonge middenvelder viel tegen Arsenal prima in en speelde in augustus tegen Westerlo, zijn enige basisplaats in de competitie tot nu toe, ook erg sterk op deze positie.

Vooraan in het uitkijken naar de keuzes die Hasi maakt op links en diep in de spits. Wordt Andy Kawaya beloond voor zijn sterke invalbeurt tegen Arsenal en heeft Aleksandar Mitrovic een boost gekregen door in Londen de gelijkmaker te scoren?

Bij tegenstander Gent is het vertrouwen groot en met David Pollet loopt er een spits rond die nog een eitje te pellen heeft met Anderlecht. Ook Thomas Foket zal zich willen tonen. Twee jaar geleden trainde hij als speler van Dilbeek een half seizoen mee met de beloften van Anderlecht. Uiteindelijk koos hij voor Gent en daar breekt hij dit seizoen helemaal door.

Aftrap: 14u30
Stadion: Ghelamco Arena
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

: : : AA GENT : : :

Mogelijke opstelling: Sels, Rafinha, Gershon, Asare, Foket, Neto, Kums, Dejaegere, Milicevic, Raman, Depoitre
Invallers: Vandenbussche, Belhocine, Pollet, Lepoint, Saief, Van Der Bruggen, Locigno, Nielsen, Soumahoro

Geblesseerd: Gavazaj, Oussalah, Pedersen, Puljic
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing:

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Vanden Borre, Kljestan, Deschacht, Acheampong, Najar, Dendoncker, Tielemans, Praet, Conte, Mitrovic
Invallers: Roef, Colin, Heylen, Bastien, Kabasele, Kawaya, Mitrovic

Geblesseerd: Defour, Mbemba, N'Sakala, Nuytinck, Suarez
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2013-2014: 1-2
2012-2013: 1-1
2011-2012: 1-4
2011-2012: 0-1
2010-2011: 1-1
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 80%
Verlies: 0%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 55.74%
Verlies: 19.67%
Gelijk: 24.59%





anderlecht-online forum