Praet: "Enkele minuten spelen zou fijn zijn"

DINSDAG, 11 NOVEMBER 2014, 10:27 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Dennis Praet beleefde gisteren zijn eerste dag als Rode Duivel. "Het was leuk", zo vertelde hij achteraf aan de pers. "Het is een geweldig gevoel om tussen al die sterren te lopen."


"Ik heb eerst met iedereen kennis gemaakt, al zijn er wel sommige jongens die ik ken van bij Genk of bij de nationale jeugdploegen", aldus Praet. "Ik was wel wat zenuwachtig, maar Anthony Vanden Borre heeft me goed begeleid. De integratie is vlot verlopen."

Gisteren was het nog wat uitlopen en recupereren van de wedstrijden in het weekend, vandaag begint het echte werk. "Het zal inderdaad een serieuze training worden en ik zal me moeten aanpassen aan het niveau, maar ik kijk er naar uit. De bondscoach heeft ook al gezegd dat hij mijn wedstrijden tegen Arsenal goed vond."

Marc Wilmots gaf al aan dat hij de oefeninterland tegen IJsland wat ongelukkig vallen vond in deze drukke periode. Enkele basispionnen krijgen mogelijk rust en dat kan perspectieven openen voor Praet. "Momenteel is de concurrentie zo groot dat ik het al een eer vind om erbij te zijn. Enkele minuten spelen zou fijn zijn, maar ik ga vooral genieten van de training. Alles wat meer is, is mooi meegenomen."

Witsel: "Praet verdient selectie"

Eén van de spelers die Praet welkom heette, was Axel Witsel. "Ik ken hem een beetje van toen we met Zenit tegen Anderlecht speelden", zegt de middenvelder. "Hij is een goede speler en verdient deze selectie. Hij heeft er hard voor gewerkt."anderlecht-online forum