Overzicht interlands Anderlecht-spelers

ZONDAG, 16 NOVEMBER 2014, 10:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Afrika nadert de kwalificatieronde voor de Africa Cup zijn ontknoping. Zowel Ibrahima Conté, Gohi Bi Cyriac als Nicaise Kudimbana behouden een goede kans om kwalificatie. In Europa verloor Aleksandar Mitrovic met Servië.


In tegenstelling tot eerdere berichten heeft Ibrahima Conté toch meegespeeld met zijn nationale ploeg. Guinée won met 1-4 tegen Togo. Woensdag winnen tegen Oeganda volstaat voor een ticket voor de Africa Cup.

Ivoorkust versloeg Sierra Leone met 1-5. Gohi Bi Cyriac viel in na 58 minuten en lag aan de basis van het vijfde doelpunt van Salomon Kalou. In dezelfde groep verloor het Congo van bankzitter Nicaise Kudimbana en zonder de geblesseerde Chancel Mbemba met 1-0 tegen Kameroen.

In deze groep is Kameroen al zeker van groepswinst. Ivoorkust staat tweede met negen punten, Congo derde met zes punten. Ook de nummer twee is zeker van deelname aan de Africa Cup. De beste nummer drie van alle poules plaatst zich ook.

Mitrovic

In Europa verloor Servië vrijdag zijn EK-kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken met 1-3. Aleksandar Mitrovic viel in na 65 minuten, vlak nadat de Serviërs 1-2 achter gekomen waren. Ook hij kon de nederlaag niet afwenden. Servië staat nu vierde in zijn groep met één punt uit drie duels. Voor bondscoach Dick Advocaat reden genoeg om gisteren zijn ontslag in te dienen.



anderlecht-online forum