Favoriete transfer #9 : Ondrej Mazuch

WOENSDAG, 19 NOVEMBER 2014, 17:22 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Gisteren opende Junior Malanda de top tien van jullie favoriete wintertransfers. Vandaag komt nummer negen aan de beurt: Ondrej Mazuch. De Tsjechische verdediger speelde al twee en een half jaar voor Anderlecht.


Naam: Ondrej Mazuch
Stemmen: drie procent
Huidige club: Dnipro Dnipropetrovsk
Positie:Centrale verdediger
Leeftijd: 25
Nationaliteit: Tsjech
Marktwaarde *: 5.000.000 euro

Geschiedenis: Mazuch ruilde in 2007 FCZ Brno voor het Italiaanse Fiorentina. Daar kon hij echter niet doorbreken. Twee jaar later huurde Anderlecht hem, om hem na een jaar definitief in te lijven voor iets meer dan één miljoen euro. Mazuch speelde uiteindelijk 89 wedstrijden voor paars-wit. In januari 2012 haalde Dnipro Dnipropetrovsk hem naar Oekraïne voor drie miljoen euro.

Haalbaarheid: Aangezien zijn contract in juni afloopt, moet de Tsjech in principe haalbaar zijn voor twee of drie miljoen euro. Zijn salariseisen zullen echter niet om mee te lachen zijn.

Prioritair? Anderlecht liet al verstaan dat het deze winter een grote centrale verdediger wilt aantrekken. Mazuch past met zijn 1m89 perfect in dat plaatje. Bovendien kent hij de club en de competitie, heeft hij al een pak ervaring en toch nog wat groeimarge.

Conclusie: Mazuch zou een verstandige transfer zijn, al valt te vrezen dat Anderlecht op zoek is naar een minder grote naam als derde verdediger. Als het Mazuch zou aantrekken, is dat alleszins om hem op korte termijn basisspeler te maken en verliest Bram Nuytinck zijn basisplaats.

Morgen: De nummer acht. Tip: het is een Afrikaanse speler van een Belgische club die vorig jaar Play-off 1 haalde.

Huidige top tien

9 Ondrej Mazuch

10 Junior Malanda

*volgens Transfermarkt.de



anderlecht-online forum