Vader Lokilo: "Anderlecht bood ons kleingeld"

VRIJDAG, 21 NOVEMBER 2014, 19:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sinds de heisa over zijn zoon gisteren losbarstte, heeft de vader van Jason Eyenga-Lokilo gereageerd. Volgens hem stelde het aanbod van Anderlecht financieel weinig voor en was er ook geen deftig sportief plan.


"Anderlecht bleef altijd vaag over het sportieve project voor Jason. Ze konden zelfs niet vertellen of hij bij de U19 of U21 zou spelen", doet vader Jean-Claude zijn verhaal. "En ook financieel was het mager. Ze boden amper 2.000 euro bruto per maand. Dat is kleingeld als je ziet wat sommige anderen kregen. Er zijn families die een auto kregen, ook dat werd ons geweigerd."

Volgens Jean-Claude probeerde Anderlecht de Jason ook een makelaar op te dringen die de familie niet wilde. "Ga in zee met hem en je kan naar Chelsea, zo klonk het. Een maand daarvoor waren er wel nog Engelse clubs komen aankloppen, waaronder Arsenal, die één miljoen euro wilden betalen voor Jason. Anderlecht heeft die toen afgewimpeld."

Intussen verblijft Jason samen met zijn 14-jarige broer Bryan in Italië waar hij een contact kan tekenen bij Chievo Verona. "Jason traint er bij de reserven en hij doet het zo goed dat zijn contract bij wijze van spreken klaarligt", zegt de vader. "Maar we laten eerst alle documenten naar het Frans vertalen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.