Favoriete transfer #6: Eder Alvarez Balanta

ZATERDAG, 22 NOVEMBER 2014, 21:02 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

De nummer zes is voor de doorsnee supporter wellicht de minst bekende uit onze top tien. Eder Alvarez Balanta. Wij stellen de ploegmaat van sterren als Radamel Falcao en James Rodriguez met veel plezier aan u voor.



Naam: Eder Alvarez Balanta
Stemmen: 6 procent
Huidige club: River Plate
Positie: Centrale verdediger / linksachter
Leeftijd: 21
Nationaliteit: Colombiaan
Marktwaarde *: 3.000.000 euro

Geschiedenis: Balanta belandde via enkele Colombiaanse clubs bij het Argentijnse River Plate. Daar werd hij voor aanvang van het seizoen 2012-2013 naar het A-elftal gehaald. De verdediger speelde intussen al 45 wedstrijden voor River Plate, waarin hij wel elf keer geel en drie keer rood kreeg. Balanta debuteerde in maart van dit jaar voor het nationale elftal van Colombia. Hij veroverde zelfs een ticket voor het WK, waar hij uiteindelijk één wedstrijd mocht spelen.

Haalbaarheid: Aangezien hij nog tot 2017 onder contract ligt en al aan verschillende Europese topclubs werd gelinkt, lijkt de kans onbestaande dat River Plate hem voor drie miljoen euro zal laten gaan. Anderlecht betaalde echter nog nooit meer dan twee miljoen euro voor een verdediger. (Guillaume Gillet kostte 2.2, maar werd gehaald als middenvelder) De kans lijkt dan ook erg klein dat Anderlecht hem zal binnenhalen.

Prioritair? Balanta is een linksvoetige verdediger van 1m81. Sowieso te klein om een centraal duo te vormen met Chancel Mbemba. (1m82) Balanta kan echter ook op de linksachter spelen. In theorie lijkt het geen slecht idee om hem daar te posteren en Deschacht in de nadagen van zijn carrière centraal te houden.

Conclusie: Balanta zou een mooie versterking zijn, maar zal helaas te duur uitvallen voor paars-wit

Morgen: Een spits uit de Belgische competitie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.