"Wat als men ons vertrouwen had gegeven?"

DINSDAG, 25 NOVEMBER 2014, 13:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht trekt vandaag volop de kaart van de jeugd, maar dat was ooit anders. Een aantal jaar geleden speelde Sébastien Siani bij Anderlecht en hij kreeg toen geen kans. "Ik denk dat ze schrik hadden om een jongere te brengen."


Anderlecht haalde Siani in 2005 als negentienjarige vanuit Kameroen naar België. “Ik zat toen in de kern, maar enkel om de hoop te vullen”, zo blikt hij terug. “Maar ik was niet naar Europa gekomen om enkel op de ploegfoto te staan, dus vroeg ik om een uitleenbeurt.”

Siani werd eerst een half seizoen verhuurd aan Zulte Waregem. Daarna volgden Union en STVV. “Als ik gebleven zou zijn, dan had ik tussen mijn 20 en 24 jaar amper gespeeld”, hekelt de huidige aanvoerder van Oostende.

“Ik had eerst Frank Vercauteren als coach en daarna Ariël Jacobs. Ik veronderstel dat ze schrik hadden om een jonge speler te brengen. Maar als je nu kijkt naar Lamah, Vadis, Allagui, Tioté, allemaal generatiegenoten van mij ... Ik vraag me af waar we zouden zijn uitgekomen, mochten ze ons vertrouwen hebben gegeven.”




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.