YL: Anderlecht klopt Galatasaray en wint groep

DINSDAG, 25 NOVEMBER 2014, 23:39 - WauteRSCA

De paars-witte U19 hebben zopas in de Uefa Youth League Galatasaray geklopt met 2-0. Alper Ademoglu bracht Anderlecht op slag van rust op voorsprong, Aaron Leya Iseka besliste de wedstrijd in de absolute slotfase.

WauteRSCA in Denderleeuw

Aaron Leya Iseka kreeg na tien minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. De spits mocht alleen op de Turkse keeper af, maar miste. Op het kwartier staken de Turken voor het eerst hun neus aan het venster, maar de paal bracht redding.

Anderlecht monopoliseerde het balbezit, maar grote kansen bleven uit. Op slag van rust brak Ademoglu de ban met een knap schot na een uitgespeelde corner. De tweede helft was een flauw kijkstuk. De Turken kwamen amper over de middenlijn en Anderlecht speelde een volwassen partij. In de slotfase vielen de Turken met tien na een belachelijke slag. In blessuretijd verdubbelde Leya Iseka de score.

Dankzij deze zege is Anderlecht zeker van groepswinst. Paars-wit verloor op de eerste speeldag met 3-0 van Galatasaray, maar pakte nadien uit met vier overwinningen op rij. Het is nog niet duidelijk tegen wie Anderlecht zal uitkomen in de achtste finale.