Anderlecht bereikt Europa League na winst

DONDERDAG, 27 NOVEMBER 2014, 00:28 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de Europa League. Paars-wit won vanavond tegen Galatasaray in de Champions League en is daarmee zeker van de derde plaats. Gezien ook Arsenal won, is de tweede stek niet meer haalbaar.


Anderlecht begon flitsend aan de partij en voetbalde meteen een een paar goeie kansen bij elkaar. Mitrovic kopte over en wat later trapte hij, alleen voor de goal, over de bal. Galatasaray kon amper dreigen en kon zelfs de bal niet in de ploeg houden. Enkel op stilstaande fases konden de Turken richting doel trappen. Aan de overkant was het heel wat warmer. Een carambole raakte beide palen, maar keeper Muslera kwam met de schrik vrij. Kort voor de rust was het dan toch prijs. Praet verlengde en Mbemba duwde de bal binnen: 1-0.

Defour moest tijdens de rust in de kleedkamer blijven. De middenvelder was blijkbaar toch niet helemaal fit. En de Rode Duivel werd meteen gemist. Galatasaray drukte en de Brusselaars plooiden massaal terug. Proto moest verschillende safes uit de mouwen schudden om de Belgische landskampioen op voorsprong te houden. Gelukkig ging de storm na een kwartiertje liggen en herstelde paars-wit het evenwicht. Toch was het nog even verschieten toen Yilmaz op de lat trapte.

Maar ook Anderlecht bleef gevaarlijk. Mitrovic bracht Conté alleen voor Muslera maar die trapte lullig naast. De frustraties bij Galatasaray namen echter toe. De halve ploeg stond ondertussen al met geel geboekt en de onvermijdelijke rode kaart kwam een achttal minuten voor tijd dan toch: Selçuk Inan mocht gaan douchen. Luttele minuten later moest Muslera een vrije trap van Kljestan lossen en, alweer Mbemba, duwde de rebound binnen: 2-0 en wedstrijd gespeeld!

Score: 2-0
Goals: 44' Mbemba (1-0), 86' Mbemba (2-0)

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Najar, Defour (46' Kawaya), Praet (84' Kljestan), Tielemans, Conte, Mitrovic (89' Bi Cyriac)

Galatasaray:Muslera, Camdal, Chedjou, Kaya, Telles, Altintop (90' Özcal), Melo, Sneijder, Inan, Bruma (75' Bulut), Yilmaz

Geel: 29' Camdal, 33' Defour, 42' Bruma, 47+2' Chedjou, 65' Inan, 66' Altintop
Rood: 83' Inan

Scheidsrechter: Ivan Bebek (Kro)
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum