Favoriete transfer #1: Alexander Scholz

VRIJDAG, 28 NOVEMBER 2014, 15:50 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Jullie verkozen Alexander Scholz tot jullie favoriete wintertransfer. De verdediger van Lokeren behaalde maar liefst acht procent meer stemmen dan de nummer twee, Mbark Boussoufa.


Naam: Alexander Scholz
Stemmen: 21 procent
Huidige club: Lokeren
Positie: Centrale verdediger / rechtsachter
Leeftijd: 22
Nationaliteit: Deen
Marktwaarde *: 3.000.000 euro

Geschiedenis: Scholz doorliep de jeugdreeksen van het Deense Vejle Boldklub en bereikte daar in 2010 de A-kern. Scholz wou echter de wereld zien en stopte met voetballen. Na acht maanden besloot hij zijn carrière te herlanceren bij het Ijslandse UMF Stjarnan. Begin 2013 trok Lokeren hem voor een habbekrats aan. Scholz groeide al snel uit tot een basispion op het speelbord van Peter Maes. Scholz speelde intussen 75 wedstrijden voor Lokeren, waarin hij twee keer scoorde en drie assists afleverde.

Haalbaarheid: Lokerenvoorzitter Lambrecht toonde zich in het verleden al een harde onderhandelaar tegenover Belgische teams. De kans dat hij Scholz voor minder dan drie miljoen euro naar Anderlecht laat vertrekken, lijkt onbestaande. Paars-wit betaalde in het verleden nog nooit meer dan twee miljoen euro voor een verdediger. Als het Scholz wilt, zal het dat wel moeten doen.

Prioritair? Scholz past met zijn 1m89 binnen het profiel van een grote centrale verdediger. Hij kent de competitie en lijkt nog een aanzienlijke groeimarge te hebben. Bovendien kan hij ook depanneren op de rechtsachter.

Conclusie: Scholz zal niet goedkoop zijn, maar lijkt een prima versterking.

Volledige top tien

1 Alexander Scholz
2 Mbark Boussoufa
3 Marcin Wasilewski
4 Roland Juhasz
5 Abdoulaye Diaby
6 Ever Alvarez Balanta
7 Michy Batshuayi
8 Ayanda Patosi
9 Ondrej Mazuch
10 Junior Malanda

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.