Anderlecht zonder moeite langs RC Mechelen

WOENSDAG, 3 DECEMBER 2014, 22:39 - Garrincha

Anderlecht heeft zich tegen RC Mechelen eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Belgische beker. Halfweg stond het al 3-0. Na de rust liet Besnik Hasi jongeren Matthys, Bastien en Leya Iseka debuteren.

Hasi liet heel tegen tweedeklasser RC Mechelen heel wat basisspelers rusten. Anderlecht begint vinnig aan de partij met kansen voor Mitrovic en Cyriac, maar doelman De Vroe laat zich niet verschalken. Op het kwartier is het toch raak wanneer Mitrovic zijn spitsbroeder voor doel zet en Cyriac mist niet: 1-0.

De 2-0 laat niet lang op zich wachten. Ditmaal is Cyriac de aangever en Kabasele de afwerker. De bezoekers slagen er niet in om een vuist te maken en tien minuten voor de rust stopt Gnapka Cyriac foutief af. Strafschop en Tielemans faalt niet: 3-0. Ook een alomtegenwoordige Kawaya probeert nog een elfmeter te versieren maar zijn duik is te opvallend. 3-0 is de stand bij de rust.

De voorsprong en eenvoud waarmee die op het bord is gekomen, is voor Hasi voldoende reden om Acheampong naar de kant te halen en Matthys de laten debuteren. De tweede helft is een stuk minder dan de eerste. Anderlecht weet zich zegezeker en laat het tempo zakken. Racing komt af en toe piepen en Colin moet een schot van Farin uit doel houden. Aan de overkant trapt Tielemans net naast.

De wedstrijd kabbelt naar het einde en een kwartier voor tijd mogen ook Leya Iseka en Bastien debuteren. Kabasele diept de score tien minuten voor tijd nog uit tot 4-0 en Brulmans redt de eer voor de bezoekers. Hij trapt een vrije schop voorbij iedereen in doel.

Al bij al een eenvoudige zege en Anderlecht stoot zo door naar de kwartfinale van de Beker van België.

gt; Score: 4-1
Goal(s): 15' Cyriac 1-0, 25' Kabasele 2-0, 36' Tielemans (pen.) 3-0, 82' Kabasele 4-0, 86' Brulmans 4-1

Anderlecht:Roef, Colin, Dendoncker, Deschacht, Acheampong, Kabasele, Tielemans (79' Bastien), Kljestan, Kawaya, Cyriac (75' Leya Iseka), Mitrovic
RC Mechelen:De Vroe, Verbist, Gnakpa, Tuteleers, Mpati, Vaesen, Farin, Yagan, Brulmans, Hmouda, Debouver

Geel: 34' Gnakpa

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion